Nicolae Balan e pe urmele kenienilor. Cu personal best la Cluj are obiectiv mondial

0
1243
Nicolae Balan e pe urmele kenienilor. Cu personal best la Cluj are obiectiv mondial

Nicolae Balan e intr-o forma buna. La Cluj a tinut ritmul cu Evans Kipngetich Tanui. A incheiat cu o intarziere de +09:20.69 dar a facut cel mai bun rezultat personal. Nicolae a incheiat in 2:33:40.37. La 33 de ani Nicolae este vicecampion national la maraton este angajat al ISU, ca paramedic.

Nicolae Balan e cel mai bun roman de la WIZZ AIR CLUJ-NAPOCA MARATHON 2019!

Nicolae a castigat titlul national intr-o echipa cu Bogdan Damian, Gyorgy Szabolcs si Bogya Tamas. La Cluj a urcat pe podium la Maraton alaturi de invingatorul din Kenya, Evans Kipngetich Tanui si cu Andrei Bogaci pe 3. Claudiu Cristian Gorgan a fost pe 4 iar Stefan Daniel Lupulescu pe 5.

Nicolae Balan e pe urmele kenienilor. Cu personal best la Cluj are obiectiv mondial„E cam greu cu africanii, dar pe cat posibil in prima parte am fost mai aproape de invingator. In ultimii 5 kilometri am pierdut mai mult fata de el. M-am antrenat pentru cel mai bun rezultat personal. Era planificat pentru Maratonul de la Cluj. A fost ok ca nu a fost asa cald, pe viraje am mai pierdut din ritm. Eu cu Gorgan si cu Lupulescu am facut un grup si am alergat impreuna. De la Semimaraton pana la final am alergat singur dupa kenian”-Nicolae Balan

Nicolae Balan a mai alergat in Cluj la Faget anul acesta si la Campionatul National de Semimaraton de la Buzau. La Cluj a avut cel mai bun rezultat Personal Best la Maraton! Urmatorul pas dupa locul doi de la Cluj este depunerea dosarului la Federatie pentru Campionatul Mondial de 50 de kilometri. Competitia va fi in septembrie la Brasov. O conditie de calificare era un Maraton alergat sub doua ore 45 de minute, conditie indeplinita de Nicolae Balan la Cluj!

In perioada urmatoare voi participa la semimaratonul de la Targu Mureș. La sfarsit de iunie voi alerga din nou in Italia la Cortina Sky Race. Alaturi de prietenii mei din Asociația OM sunt implicat intr-un proiect drag, concursul de alergare Montana cu caracter caritabil: Țibleș Maraton cu plecare din Bichigiu, Bistrița-Năsăud. Vă aștept pe traseul de maraton, eu voi alerga în afara concursului ca sprijin pentru participanti.-Nicolae Balan

Autor: Ovidiu Pețenghea