Start pentru Nicu Buceanu la New York: frig, fara carne in meniu si CIP

0
984

 Start pentru Nicu Buceanu la New York in ultramaratonul de 10 zile de alergare. Sri Chinmoy Ten-Day Race a ajuns la editia a 23-a. Concurentii au inceput sa alerge marti la ora 19, ora Romaniei. Locatia: FLUSHING MEADOWS CORONA PARK NEW YORK, cartierul Queens, in imediata apropiere a arenelor pe care se desfasoara turneul de tenis US Open. Bucla are o lungime de un kilometru. Sambata intra in „scena” si concurentii de la 6 ZILE.

 Carnea lipseste din meniul alergatorilor. Nu exista CIP la numarul de concurs. Arbitrii vor numara tura cu tura.

Nicu Buceanu la New YorkSri Chinmoy Ten-Day Race poarta numele unui lider spiritual indian. Numeroase evenimente sportive sunt organizate pe tot globul de “Sri Chinmoy Marathon Team” in memoria celui care a promovat numeroase competitii sportive. Ele aveau ca scop meditatia si propagarea pacii spirituale prin sport si in special prin alergare. Chinmoy sustinea ca alergarea pe distante lungi este cea mai buna ocazie pentru autocunoastere. Printre cursele organizate se numara si cel mai lung concurs de alergare de pe glob: Self Transcendence, aproape 5000 de kilometri. Detalii puteti citi aici. 

 Si la New York organizatorii au pastrat un regulament strict. Nu va exista carne in meniul concurentilor in niciuna din cele 10 zile. Nu exista CIP atasat la numarul de concurs. Fiecare tura va fi numarata de catre un arbitru, iar acestea vor fi contorizate pe o tabela.

„Nu va exista carne deloc in meniu in cele 10 zile. Respect decizia organizatorilor. Sunt insa doua bucatarii unde se va gati 24 de ore din 24. Ne vom lua proteinele din oua, paste, branza ,cascaval.” – Nicu Buceanu la New York, pentru aimx.ro

Start pentru Nicu Buceanu la New York la ora 19, ora Romaniei. Urmeaza 10 zile de alergare. 2018 a adus o vreme extrem de capricioasa in Statele Unite ale Americii. Iarna s-a prelungit foarte mult si la New York. Locuitorii metropolei americane s-au trezit cu zapada pe strazi chiar in urma cu ceva mai bine de o saptamana. O astfel de vreme il avantajeaza pe ultramaratonistul Nicu Buceanu. Alergatorul s-a calit la antrenamente in Irlanda. A avut parte de frig, ploaie si vant. „Seara si noaptea va fi frig. Temperaturile se vor apropia de limita inghetului. Vremea se muleaza insa perfect pe antrenamentele mele din Dublin unde am alergat la temperaturi intre 7 si 12 grade”, a mai declarat Nicu Buceanu pentru aimx.ro

   51 de alergatori au plecat pe traseul de 1 kilometru in cursa de 10 zile: 33 de barbati si 18 femei. Concurenta este una acerba.Printre numele care ar trebui urmarite ar fi finlandezul Aalto sau mongolezul Jadambaa.
 Autor: Vlad Lucian Arhire