Nicu Buceanu scrie istorie in ultraatletismul romanesc: 1609 kilometri alergati in 16 zile

969

Nicu Buceanu a „inventat” o noua borna in ultraatletismul romanesc. A incheiat Festivalul International de Ultramaraton de la Atena cu 1609 kilometri alergati in 16 zile. Nicu este detinatorul recordurilor nationale la 48 si 72 de ore, 6 si 10 zile. De duminica si-a trecut in palmares si cea mai buna performanta romaneasca intr-un ultra de 16 zile.

Nicu Buceanu: „In ultraatletism trebuie sa crezi in tine. Trebuie sa mergi pana la capat si sa fii cu mintea pozitiva”

 Nicu Buceanu a atins borna 1609 kilometri (1000 de mile), duminica dimineata in jurul orei 10. Momentul istoric pentru ultraatletismul romanesc s-a petrecut cu 4 ore inainte de expirarea timpului. A trecut linia de finish cu tricolorul pe umeri.A fost un concurs epuizant atat fizic, cat si psihic. In ciuda pregatirii fizice extraordinare Nicu a avut de depasit doua momente critice: in a 11-a zi de concurs (a fost rapus de o raceala si a lipsit de pe traseu aproape 14 ore) si in a 13-a zi, atunci cand a fost la un pas sa clacheze psihic. Si-a revenit de fiecare data datorita fortei mentale, a sfaturilor primite si a incurajarilor. Nu s-a mai oprit pana la 1609 kilometri.

„A fost foarte greu. A fost un drum cu momente intense, un drum in care am avut parte de momente neplacute. In ultraatletism trebuie sa crezi in tine. Trebuie sa mergi pana la capat si sa fii cu mintea pozitiva”,a spus Nicu Buceanu in aceasta dimineata.

Nicu Buceanu a dedicat borna „1600” de kilometri site-ului aimx.ro

Ajuns la 1600 de kilometri, Nicu Buceanu a avut un mesaj special pentru aimx.ro. „Am reusit sa ajung la borna 1600. As vrea sa dedic aceasta borna aimx.ro. Multumesc frumos pentru suport. Multumesc frumos pentru toata sustinerea oferita de-a lungul anilor. Impreuna sunt sigur ca putem face lucruri marete. Astazi s-a scris o pagina de istorie in ultraatletismul din Romania”. 

Din indepartata Canada si Tibi Useriu a avut un mesaj pentru ultramaratonistii romani. Cu doar cateva ore inainte de a lua startul in „Montane Yukon Arctic Ultra” acesta le-a transmis un mesaj amuzant lui Nicu Buceanu si Adrian Bontiu:” Hai, gatati odata sa pot incepe si eu linistit concursul :)!!!”

Nicu a incheiat Festivalul International de Ultramaraton pe locul 2 cu 1609 kilometri parcursi. Castigator a fost extraordinarul ultraatlet polonez Pawel Zuk. Tot 1609 kilometri, dar in doar 356 de ore. Zuk a reusit cea mai buna performanta a Poloniei la 16 zile. Cu 3 ore si jumatate inainte de expirarea timpului Adrian Bontiu alergase 1097 de kilometri. Ultramaratonistul din Reghin va incheia concursul de la Atena pe locul 4.

In cursa de 72 de ore romanul Cristi Borcan ocupa locul al doilea. Cristi alergase 316 kilometri, cu 13 mai putin fata de liderul Michail Maipas (Grecia).

VIDEO cu FINISH-ul lui NICU BUCEANU LA ATENA:

http://youtu.be/cGYoisUPgc0

 

Autor: Vlad Lucian Arhire