Nikolai Okhlopkov a adus României a patra medalie la Europenele de lupte

123

Nikolai Okhlopkov a adus României o medalie de bronz la categoria 61 kg, la lupte libere, în ultima zi a Campionatelor Europene de la Roma. România a încheiat cu patru medalii competiţia continentală din capitala Italiei şi şi-a depăşit obiectivul de a cuceri două-trei medalii. Singurul aur a fost adus de Alin Alexuc, la categoria 130 kg.

Nikolai Okhlopkov a răzbunat la Roma locul 5 de la Bucureşti

Nikolai Okhlopkov a fost învins în preliminarii de georgianul Beka Lomtadze, însă duminică, în recalificări, l-a învins pe moldoveanul Leonid Colesnic, iar apoi a câştigat meciul pentru bronz cu azerul Intigam Valizada.

La ediţia de anul trecut a Europenelor, de la Bucureşti, sportivul de origine rusă a pierdut meciul pentru bronz şi s-a clasat pe locul 5. Este a doua medalie adusă României de Okhlopkov, care a cucerit bronzul în 2018, la Mondialele Under 23, disputate tot la Bucureşti.

România a încheiat Europenele de la Roma cu un bilanţ de patru medalii, dintre care una de aur, una de argint şi două de bronz.

Aurul a fost cucerit marţi de Alin Alexuc-Ciurariu, la cat. 130 kg, greco-romane, iar argintul a venit sâmbătă de la Albert Saritov, în limitele cat. 97 kg, la lupte libere. Medaliile de bronz au fost obţinute de Cătălina Axente, vineri, la cat. 72 kg, şi de Nikolai Okhlopkov, duminică, la cat. 61 kg, tot lupte libere.

România a participat la Europenele de la Roma cu 16 sportivi.

Pe AIMX puteti citi si despre seria de clasari pe podium ale reprezentantilor Romaniei la snowboard. A fost victorie in Grecia, detalii aici!

Credit foto: Facebook FR de Lupte