Nouă medalii, dintre care una de aur, la Campionatele Balcanice de atletism U18.

0
198
Nouă medalii, dintre care una de aur, la Campionatele Balcanice de atletism U18.
sursa Facebook

Nouă medalii, dintre care una de aur, la Campionatele Balcanice de atletism U18. A câștigat medalia de aur alergătorul Alin Şavlovschi la 2.000 de metri obstacole.

Nouă medalii, dintre care una de aur, la Campionatele Balcanice de atletism U18.
sursa Facebook, Alin Mihai Savlovschi

Nouă medalii, dintre care una de aur, la Campionatele Balcanice de atletism U18 la Sivas, în Turcia. Alin Șavlovschi e campion!

Medaliile de argint au fost obţinute de Mihnea Eşanu la triplusalt şi de Dragoş Ionuţ Năstasă la 400 metri.

Medalii de bronz au cucerit Alexandra Iacob la aruncarea ciocanului, Daria Maria Chiţu la aruncarea discului, Alexandra Hudea la 1.500 metri, Cristian Daniel Ionescu la 110 metri garduri, Alexandru Prâsneac la 800 metri şi Narcis Andrei Popescu la aruncarea suliţei.

Au încheiat pe 4, Mihai Damian Motorca la aruncarea discului, Jakab Apor la 100 metri, Mihai Călin la săritura în înălţime, David Cozma la 1.500 metri şi ştafetă masculină 4×100 metri (Răzvan Stanciu, Alexandru Prâsneac, Jakab Apor şi Dragoş Ionuţ Năstasă).

Pe cinci s-a clasat Răzvan Stanciu la 100 metri, pe şase a fost Andrei Călin la săritura în înălţime, pe şapte a încheiat Carlos Andrei Bărboi la 1.500 metri, pe opt s-a clasat Adina Fîrţală la aruncarea ciocanului, care a terminat pe nouă la aruncarea greutăţii, în timp ce pe locul zece s-a situat Maria Bianca Stoica la 800 metri.

Alin Șavlovhi s-a remarcat și la FOTE 2023, unde a câștigat în aceeași probă la 2000 metri obstacole. Ștafeta feminină mixtă (100x200x300x400 m), formată din Bianca Maria Tița, Ștefania Balint, Maria Denisa Capota, Alexandra Ștefania Uță, a cucerit aurul 

La înot au fost 5 medalii de aur (Daria Măriuca Silișteanu – 100 m spate; Robert Andrei Badea – 200 m mixt; Daria Măriuca Silișteanu, Aissia Claudia Prisecariu, Diana Gabriela Stiger, Ana Maria Sibișeanu, Denisa Maria Bacalu – ștafeta 4×100 m liber; Aissia Claudia Prisecariu – 200 m spate) și 3 de bronz (Darius Ștefan Coman – 100 m bras; Andrei Theodor Proca – 1500 m liber; Darius Ștefan Coman – 200 m bras)

Tudor Moșoi și David Gliga au obținut aur la judo!

Perechea Alexia Ioana Tatu / Giulia Safina Popa a cucerit medalia de argint la tenis, la fel ca perechea Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou / Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu. Giulia Popa a obținut și ea un argint la tenis, în proba de simplu.

Echipa feminină de handbal a României a cucerit medalia de argint. 

Alexia Vânoagă a obținut argintul la bârnă. 

Ștefania Ută a obținut medalia argint la 400 de metri garduri. 

Cristian Popescu a obținut medalia de bronz la săritura în lungime, iarAlexandra Hudea, bronz la atletism (3000 de metri).

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea