joi, februarie 22, 2024
AcasăALERGAREOctavian Andrei Ivanov, cel mai rapid ultramaratonist de la Via Maria Theresia

Octavian Andrei Ivanov, cel mai rapid ultramaratonist de la Via Maria Theresia

  Octavian Andrei Ivanov s-a antrenat 3 ani si jumatate pentru a castiga primul sau ultramaraton. Succesul a venit pe 25 august la Via Maria Theresia, un concurs de 81 de kilometri, cu 4700 de metri diferenta de nivel. Pana in 2014 „bagajul” de sportiv a fost reprezentat doar de orele de educatie fizica din scoala. Bucuresteanul va implini in luna decembrie 38 de ani. A fost lucrator comercial la Mega Image, iar acum lucreaza la magazinul Trisport. In 2020 are ca obiectiv participarea la UTMB, cursa de 170 de kilometri.

  9 ore, 46 de minute si 34 de secunde a fost timpul care i-a adus lui Octavian Andrei Ivanov locul 1 in cadrul ultramaratonului Via Maria Theresia

Octavian Andrei Ivanov „Am fost extrem de fericit in acele momente. Cu toate astea, sunt mereu costient ca e mai important drumul pana la o cursa decat acel moment scurt de la final. Incerc sa construisc drumul cat mai frumos si sa ma bucur de el atat cat se poate”, isi impartaseste gandurile pentru aimx.ro Andrei. Mai spune ca nu este obisnuit sa vorbeasca despre pasiunea sa: alergarea. A fost energic de mic, chiar daca nu a facut sport. Este o fire muncitoare.

Lucreaza de la varsta de 14 ani. Si nu un job de birou. Asta se vede si in ascensiunea sa. „Competitiv? Hmmm, pana si la munca sunt asa. La alergare imi placea sa ma iau la intrecere, doar din joaca, de la bun inceput cu mine insumi. Mi-am dorit timpi tot mai buni. Si azi sunt la fel. Ma intereseaza mai putin cine e in fata mea intr-o cursa atata timp cat sunt in planul pe care mi l-am facut. Ca nivel ma consider amator, clar. Poate putin mai avansat, dar tot amator” explica Andrei.

„Anul viitor incerc primele curse de 100 si 120 km, iar in 2020, 160km, sper la UTMB”- Octavian Andrei Ivanov pentru aimx.ro

   Munca fizica la job, antrenamente tari la alergare 

Octavian Andrei Ivanov  Pana in urma cu o luna antrenamentele le facea in fiecare zi inainte sau dupa alte 8 ore de munca fizica. Andrei era lucrator comercial la un supermarket.

„Era destul de greu sa ma mai antrenez dupa 8 ore de munca fizica”. Si totusi o facea. Cand ieseam la 14:30 de la munca, indiferent ca era prea cald, frig sau ploaie, mergeam pe stadion sau alergam pana acasa 10, 15 km in functie de ce era programat in ziua respectiva. Cand intram la 13 la munca, ieseam dimineata in parc. Un program ciudat si foarte ocupat. Din cauza asta antrenamentele din oras le-am facut de cele mai multe ori singur. Acum, la Trisport, incerc sa ma adaptez la noul program care e de la 11 la 20. De cele mai multe ori ies dimineata 60, 90, 120 minute la o alergare. Fac asta de trei ori pe saptamana. In weekend, atat sambata cat si duminica, ori ies pe munte, ori fac antrenamente ceva mai lungi, de 25, 28 kilometri”.

Octavian Andrei Ivanov dezvaluie ce il motiveaza sa-si dedice mare parte din timpul liber alergarii

 „In primii ani era in mare dorinta de a-mi depasi limitele, curiozitatea. Intre timp a devenit si un stil de viata. In curse ma bucur mult, si sufar, dar e o suferinta dulce. E greu de explicat. Trebuie traita senzatia ca sa poata fi inteleasa. Prin alergare si mai ales prin iesitul pe munte, am invatat ca nu banii inseamna totul. Oamenii pe care i-am intalnit de-a lungul acestui drum si prieteniile pe care le-am format. Plus numarul tot mai mare al celor care incep sa faca miscare. E important sa fim exemple, iar daca pot, chiar si intr-o mica masura sa fac un om sa-si doreasca o iesire la munte, o tura cu bicla sau doar o usoara alergare pentru mine inseamna foarte mult. Stiu ca va fi un om fericit :).”

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: EcoMarathon, Via Maria Theresia

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE