„Omu Negru” a atins primul „Omu” si a reusit record de cursa

103

Ionut Zinca a castigat sambata competitia de alergare montana „Atinge Omu”. Concursul ar fi trebuit sa se desfasoare pe 4 iulie, dar organizatorii au fost anuntati cu doar doua zile inainte de start, de autoritati, ca sunt interzise competitiile cu un numar mai mare de 10 persoane. 64 de concurenti au alergat pe traseul de 15 kilometri cu 1000 de metri diferenta de nivel. Startul s-a dat de la Pestera, in zona punctului de salvamont Dambovita. Cea mai amre altitudine atinsa de alergatori a fost 2507 metri, chiar pe varful Omu.

Ionut Zinca a castigat locul 1 la „Atinge Omu” si a doborat recordul cursei

Ionut Zinca a oprit cronometrul dupa 1 ora, 5 minute si 9 secunde, reusind astfel si cel mai bun timp din istoria competitiei ce se desfasoara din 2015. Zinca a castigat la jumatatea lunii iunie si Km Vertical Balea Race . Si atunci si acum in spatele sau a sosit Cristian Mosoiu in 1.06.05. Stelistul s-a impus in urma cu o saptamana in cursa de semimaraton din cadrul Subcarpati Trail Run. Bogdan Damian a completat podiumul la „Atinge Omu” cu timpul de 1.06.41. Leonard Mitrica a incheiat concursul pe 4, 1.08.54, iar Andrei Preda pe 5, 1.09.18.

Culoarul Gavanelor, parte din traseul concursului „Atinge Omu”

Prima alergatoare a prins locul 10 la OPEN. Este vorba de Ingrid Mutter. Ea a parcurs traseul in 1.23.16. Pe doi, la feminin, a venit Lavinia Sulea 1.39.18, iar pe 3 Monica Trandafirescu 1.46.53. Rezultatele complete le puteti consulta, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti afla si ce obiectiv si-a stabilit Nicolae Balan la Bucobina Ultra Roks, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire