luni, februarie 26, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXRomania este in grafic cu organizarea Campionatului European de 24h de Alergare

Romania este in grafic cu organizarea Campionatului European de 24h de Alergare

   Romania este in grafic cu organizarea Campionatului European de 24h de Alergare. La sfarsitul saptamanii o delegatie din partea Asociatiei Internationale de Ultraatletism (IAU) s-a aflat in Timisoara pentru verificarea conditiilor de desfasurare. Din partea IAU au fost prezenti Francisco Antonio Sanchez Rico, coordonatorul general de proiect din partea IAU si Francisco Montanes Gomez, delegatul tehnic din partea IAU.

Organizarea Campionatului European de 24h de Alergare , misiune indeplinita pana in prezent. Concursul se va desfasura la Timisoara in 26-27 mai.


„Suntem emotionati si bucurosi ca am reusit sa trecem cu brio acest test, acela al verificarii conditiilor de desfasurare a Campionatului European de 24 Ore Alergare. A fost necesar un volum imens de munca pentru a ne asigura ca am acoperit cu succes toate capitolele din ghidurile IAU. Aprobarea detaliilor organizatorice ne onoreaza si ne stimuleaza pentru a demonstra ca in Romania se poate organiza cu succes o competitie de asemenea anvergura”, a declarat Diana Amza, Presedintele Comitetului de Organizare.
Organizatorii au ales 3 hoteluri pentru cazarea delegatiilor de sportivi: Hotel Timişoara, Hotel Continental şi Hotel Nh.
Lista de participanti va fi definitivata in cursul lunii aprilie si se asteapta sa cuprinda 170 de ultraatleti din 26 de tari. Romania va avea pentru prima data in istorie un lot de ultraatleti.

Reguli stricte pentru organizarea Campionatului European de 24h Alergare

Competitia europeana are reguli stricte legate de fiecare aspect al competitiei. Organizatorii trebuie sa se asigure ca pot sustine toate aceste obligatii, indiferent de conditiile meteo sau de alta natura. IAU are 3 ghiduri cu cerinte care trebuie indeplinite. Detaliile merg de la descrierea locurilor de cazare si cerintele minime de confort necesare, la amplasarea pe traseu a corturilor (ale tarilor participante, cortul medical, anti-doping, cortul VIP,cortul pentru presa) si pana la ce alimente trebuie sa contina mesele alergatorilor sau in ce spatii trebuie sa fie organizate ceremoniile de deschidere şi de decernare a premiilor.

DESPRE IAU (Asociaţia Internaţională de Ultraatletism)

A fost fondata in Austria, in data de 22 aprilie 1984. In septembrie 2012 organizatia și-a mutat sediul în statul
Monaco, iar din martie 2013 lucrează sub patronajul Federației Internaționale de Atletism (IAAF). Organizația este dedicată dezvoltării alergarii pe distanțe lungi, supunandu-se regulilor și regulamentelor IAAF.
IAU are la ora actuala 75 de țari membre, printre care si Romania. Unul dintre obiectivele de bază ale IAU este promovarea si dezvoltarea in lume a alegarii pe distante lungi, prin incurajarea activitatilor specifice pe intreg mapamondul.

De cand IAAF a aprobat desfasurarea acestui tip de alegare si mai ales ratifica recordurile mondiale, varful de Lance in ceea ce priveste competitiile IAU il reprezinta Campionatul Mondial de 100 km. Totodata, IAU mai organizeaza
campionate mondiale, europene de 24 de ore, campionate mondiale de trail, ca și pe cele de 50 de kilometri.

Ce baremuri trebuie indeplinite de sportivii Romani aflati aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE