Se „toarna” un nou episod din (H)OROBIE ULTRA TRAIL. Viorica Malai e pe 4, la feminin

721

Orobie Ultra Trail este unul din cele mai dificile ultramaratoane montane din Europa. Sunt 140 de kilometri de parcurs, cu 9500 de metri diferenta de nivel.„E o cursa care teoretic ar trebui sa fie cistigata in 18 ore. Si totusi, nu a coborit inca nimeni sub 23 de ore. E o nuca tare greu de spart” spunea Adrian Toma. Adi a fost in 2017 la start si se afla si acum pe traseu. Cu o singura exceptie, toti romanii prezenti anul trecut la Orobie s-au intors… in „IAD”.

5 romani au luat startul vineri dimineata la ora 10 in cursa de 140 de kilometri – Orobie Ultra Trail

Viorica Malai, Adrian Toma, Gabor Stranyiczki, Istvan Szokolszky si Vlad Munteanu au inceput alergarea la ora 10 dimineata din localitatea Clusone. Au 47 de ore la dispozitie pentru a ajunge la finish. La Bergamo. Istvan Szokolszky este „capul rautatilor”. El a povestit grupului de la Cluj de acest (H)Orobie. A facut traseul sub 30 de ore in trecut, dar in 2017 a abandonat. 116 concurenti din 250 au renuntat anul trecut sa mai lupte cu propriile limite.„Ne place sa fie greu. Al naibii de greu”, a spus pentru aimx.ro ultramaratonistul cu doar cateva ore inainte de start. In teorie are ca obiectiv sa coboare din nou sub 30 ore.”Portiunile tehnice, caldura mare combinata cu umiditatea si lungimea fac in opinia mea cursa asta atat de dificila”, a mai precizat Istvan.

La ora 16, ora Romaniei, Marco Zanchi este lider. Italianul a parcurs 32 de kilometri. Detinatorul recordului competitiei (23.33.02) Andrea Machi se afla la 3 kilometri in spate. Viorica Malai ocupa locul 4 la feminin dupa 20 de kilometri.  Gabor Stranyiczki era cel mai bine clasat roman, la masculin. Se afla pe locul 46. E urmat de Adrian Toma 49, Istvan Szokolszky 60 si Vlad Munteanu 66.

Ce au spus pentru aimx.ro alergatorii romani dupa OROBIE ULTRA TRAIL 2017

Orobie Ultra TrailAdrian Toma: „Este brutal. Senzatia este ca esti intr-un cuptor de pizza. Traseul este ingrozitor de tehnic. Zeci de kilometri de grohotisuri, miliarde de pietre. Este foarte greu!”.

Vlad Munteanu: „Nu am mai vazut asa ceva nicaieri. Peste tot unde te uiti vezi grohotis.” 

Plin de pietre. Stancos! Sunt pietre peste tot. Pe urcari, pe coborari…O mica greseala, ai alunecat, te-ai lovit si ai iesit din cursa. Te solicita extrem de mult”, spune si Gabor Sztranyiczki.” Mental e brutal concursul, fizic ok, dar mental este delirant”.

Toti concurentii care termina Orobie Ultra Trail sunt eligibili pentru loteria Western States 100- Mile Endurance Run 2019.

Autor: Vlad Lucian Arhire