Start inscrieri la BikeXpert Alpine Challenge, Pucioasa, 8 septembrie

841

BikeXpert Alpine Challenge are programata a sasea editie pe 8 septembrie, la Pucioasa. Sunt mai multe noutati pentru acest an. Concursul va gazdui pe traseul de 72 de kilometri si Campionatul National de XCM (Mountain Bike Marathon). Organizatorii au adaugat si o categorie speciala. Este destinata riderilor care doresc sa participe cu biciclete electrice.

BikeXpert Alpine Challenge se desfasoara in Carpatii de Subcurbura si in Muntii Leaota. Startul se da din localitatea Pucioasa aflata la 20 de kilometri de Targoviste

BikeXpert Alpine Challenge    Traseul lung de la BikeXpert Alpine Challenge are 72 de kilometri. Este recomandat doar ciclistilor bine pregatiti. Gradul de dificultate este unul mediu-ridicat. Diferenta de nivel este de 2300 de metri. Cel mai inalt punct pe care il vor atinge riderii este varful Romanescu (1700 de metri). In ceea ce priveste traseul scurt, acesta are 39 de kilometri cu 900 de metri diferenta de nivel. Pe acest traseu organizatorii au pregatit o categorie speciala. Este destinata pentru riderii care vor sa participe la concurs cu biciclete electrice.

Tinerii cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani vor avea un traseu doar al lor. Va avea o lungime de 16 kilometri. Cei mai multi dintre kilometri vor fi parcursi pe drum forestier, dar vor exista si portiuni de poteca. Cei mai tineri rideri care vor fi acceptati la start pot avea 5 ani. Ei vor avea un traseu de tip XCO amenajat in parcul Pucioasa. 

Mai multe detalii despre procedura de inscriere puteti gasi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire