sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăFII DE NEOPRITReportaje AIMXOtillo: 2 romani au incheiat cea mai groaznica editie din istorie a...

Otillo: 2 romani au incheiat cea mai groaznica editie din istorie a Mondialelor de Inot si Alergare

    Otillo. Este rai si iad pentru concurenti. Are peisaje incredibile si te supune la provocari extreme. Otillo Swimrun World Championschip inseamna 75 de kilometri de parcurs de la start la sosire: 65 de kilometri in alergare si 10 kilometri inot. 148 de echipe( masculin, feminin, mixt), formate din doi membri au participat la cea de-a 12-a editie. 118 au reusit sa termine cea mai dificila editie din istorie conform organizatorilor. Romania a avut la start echipa alcatuita  din Razvan Radulescu si Lucian Cretu.

     Otillo in 2017: vant puternic, valuri mari si ploaie torentiala

Concursul se desfasoara in Suedia, pe coasta de est, in apropiere de capitala Stockholm. Concurentii au de parcurs un traseu cumplit ( uscat – apa – uscat ): 65 de kilometri pe trail si  10 kilometri inot intr-o apa incredibil de rece, cu valuri mari si curenti puternici. Concurentii intra si ies din apa de 52 de ori. Sunt strabature insule locuite sau nu. Traseul include zone de padure si stanci care se transforma in adevarate tobogane. Pe uscat, cea mai lunga distanta alergata fara a intra in apa este de 21 de kilometri, iar cea mai scurta de 500 de metri. 1,9 kilometri este cea mai lunga distanta de inotat intre insule, fara a iesi pe uscat , iar cea mai scurta de aproape 100 de metri.

Sportivii alearga si inoata in echipa. Sunt sfatuiti de organizatori sa fie legati intre ei, mai ales in timpul inotului, pentru a nu se pierde. In timpul inotului se pot folosi palmare.

” Sa reusesti sa inchei aceasta competitie sub 8 ore este o performanta care este aproape imposibil de explicat in cuvinte” – organizatorii Otillo

Editia din 2017 s-a tinut in conditii meteo fara precedent. O cursa oricum extrema, Otilo s-a transformat intr-una groaznica din cauza vantului puternic, a valurilor extrem de mari si a ploii torentiale care nu a incetat de la start la finish. „Toti ati fost uluitori”, a fost mesajul oficialilor competitiei catre sportivi.

 

Romanii Razvan Radulescu si Lucian Cretu au revenit pentru a treia oara la Ottillo. Au reusit sa ajunga la final in ciuda conditiilor extreme. Au fost ultimii in clasament cu timpul de 13 ore, 52 de minute si 28 de secunde. TOP 5 a fost suta la suta suedez. Echipa care a castigat a fost formata din militari suedezi ( 7 ore, 58 de minute si 6 secunde).

  ” Este un loc propice pentru a se antrena fortele speciale. Pentru mine a fost cea mai frumoasa cursa din viata mea. Mi-as dori sa mai particip la Ottillo ” – Razvan Staicu pentru aimx.ro ( Razvan a participat impreuna cu Andrei Rosu la editia din 2015 )

Credit Photo: Facebook ÖtillÖ Swimrun World Series

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE