Spartan Race: Rezultat de TOP pentru Ovidiu Bonte la Campionatul Mondial Trifecta

304

Ovidiu Bonte a impresionat la Trifecta World Championship, Sparta, 2019. A fost locul de intalnire al celor mai valorosi spartani din lume. Aradeanul s-a clasat pe un excelent loc 6 la categoria 35-39 de ani, dar a fost aproape de un „rezultat wow”:”Am fost penalizat cu 10 minute  pentru ca nu am executat corect cateva burpees si asa am cazut doua locuri. Eram pe 4!”, a declarat Ovidiu pentru aimx.ro. Sportivul de 37 de ani a participat la toate cele 3 curse: Sprint (6,5 kilometri, +300), Super ( 14,5 kilometri, +450) si Beast (25 kilometri, +1000).

Ovidiu Bonte a reusit cel mai important rezultat al carierei la Campionatul Mondial Trifecta: „Cel mai mult ma bucur ca imi stiu valoarea in raport cu cei mai valorosi spartani din lume”

2 zile de concurs, 3 curse, zeci de obstacole, 5 ore, 41 de minute si 45 de secunde de efort maxim, iar in final un loc 6. Pe scurt aceasta a fost experienta lui Ovidiu Bonte la Campionatul Mondial. Concursul a avut loc in Sparta, Grecia. aimx a vorbit cu Ovidiu la finalul celor doua zile de provocari extreme.„Dupa acest concurs ma simt foarte epuizat fizic. Inca nu pot sta in anumite pozitii din cauza unor carcei care imi apar. S-a cunoscut ca este un Campionat Mondial. Au venit sportivi foarte bine pregatitit. Sunt bucuros de locul 6, dar si usor dezamagit. Initial am terminat cele 3 curse pe locul 4. Cand s-a actualizat clasamentul am aparut insa pe 6. Organizatorii mi-au spus ca nu am atins cu pieptul solul la cateva burpees, dupa ratarea de la sulita.”

190 de concurenti au fost inscrisi la categoria lui Ovidiu, 35-39 de ani. Au venit sportivi de pe toate continentele. Iar romanul a facut o cursa BEAST extraordinara. A condus pana la kilometrul 17, cu un avans si de 5 minute.”Am ratat la sulita, iar zona pentru burpees era in apa, pe niste pietre de rau. Erai foarte incalzit si apoi luai contact cu apa rece. Apareau crampele. Oricum foarte mare parte din traseu s-a mers prin apa. Am ratat apoi din nou, tot la sulita, o proba care a fost de doua ori. Daca nu aveam aceste ratari probabil terminam pe podium. A fost unul din cele mai grele si complexe trasee pe care am concurat, cu probe de carat ca: busteni, lanturi, saci de nisip, galeata de nisip, boltari etc.”

Marele castig pentru Ovidiu Bonte: „Stiu exact cum sa-mi construiesc pregatirea”

Campionatul Mondial a fost o experienta extraordinara si prin prisma locului in care s-a desfasurat. Finishul Campionatului Mondial a avut loc in mijlocul bulevardului, chiar in fata statuii celebrului Rege Leonidas. „Ultimele 5 probe erau chiar pe bulevard. Foarte multi spectatori se aflau in zona de finish. Cand intrai pe strada voiau sa dea mana cu tine, sa te atinga. Dar oameni erau si pe traseu. pe poduri, pe marginea apei. Te incurajau. Efectiv te simteai un sportiv adevarat” a spus Ovidiu.

Coordonatorul Spartan Training Group-ului Timisoara vorbeste si despre marile castiguri obtinute in urma participarii la Campionatul Mondial. „A fost o experienta foarte faina care ma motiveaza in continuare. Cel mai mult ma bucur ca stiu care e valoarea mea in raport cu ceilalti spartani: plusuri si minusri fata de adversari. Stiu cu adevarat punctele mele slabe si le voi antrena mai serios. Voi intra mai mult in sala de forta. Si mai stiu exact cum sa-mi construiesc pregatirea de-acum incolo.”

Pentru Ovidiu Bonte a fost primul an cu adevarat la un nivel profesionist in cursele spartan.

Tot pe aimx.ro puteti citi si ce distinctii a primit stafeta de copii „ROMANIA”, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire