Ovidiu Ionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice după evoluția în Guimaraes.

141
Ovidiu Ionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice după evoluția în Guimaraes.
sursa Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Ovidiu Ionescu s-a calificat pentru turneul olimpic de la Tokyo, după ce a ajuns în finala celui de-al doilea turneu preolimpic de tenis de masă de la Guimaraes. În semifinale, Ovidiu Ionescu l-a învins pe britanicul Paul Drinkhall cu 4-1 la seturi.

Ovidiu Ionescu s-a calificat la Tokyo după evoluția la turneul preolimpic din Portugalia.

Rareș Șipoș a fost și el aproape de calificare, dar a pierdut în sferturi în fața grecului Panagiotis, 0-4 la seturi.

România are calificată la Jocurile Olimpice echipa feminină de tenis de masă, condusă de antrenorul Viorel Filimon. La simplu sunt calificate Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara. Federaţia aşteaptă confirmarea forului mondial (ITTF) pentru calificarea dublului mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu.

România are 63 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice din Japonia la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Ovidiu Ionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice după evoluția în Guimaraes.
Calificare la Tokyo sursa Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

În palmaresul lui Ovidiu sunt medaliile de argint la Mondiale la dublu în 2019, la dublu mixt la Europene în același an și la simplu în 2018. Este medaliat cu bronz la dublu mixt în 2012 și 2016 la Europene.

Anul acesta Ovidiu Ionescu a adunat medalii timp de o săptămână la WTT Middle East Hub!După medalia de bronz obținută la dublu mixt cu Bernadette Szocs, în cadrul WTT Contender Doha, Ovidiu Ionescu a câștigat și medalia de argint! Ovidiu și-a continuat forma bună și la WTT Star Contender Doha. Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles, vicecampionii mondiali din 2019, au disputat finala de la dublu masculin și au obținut argintul după ce au pierdut cu 3-2 cu perechea aflată pe locul 1 mondial. Sportivii Sangsu Lee și Youngsik Jeoung din Coreea de Sud au câștigat turneul.

În același weekend Iulian Teodosiu s-a calificat la Jocurile Olimpice din Japonia după turneul de scrimă câștigat în capitala Spaniei. Sabrerul român l-a învins la Madrid, în finala turneului preolimpic, după 15-11, pe ucraineanul Andrei Iagodka. Iulian Teodosiu este al doilea scrimer român care obţine calificarea la Jocurile de la Tokyo, după spadasina Ana-Maria Popescu.

Pe Aimx  aflați aici și despre recordul național la tir pe care l-a făcut Adriana Teodorescu