Palici analizeaza Mondialul de Triatlon de Iarna de la Cheile Gradistei

792

Palici analizeaza parcursul spre titlul national la triatlon de iarna si evolutia contra rusilor care au dominat Mondialele de la Cheile Gradistei. Viorel Palici a depasit durerile musculare pentru cel mai bun rezultat al unui roman la elite.

Palici analizeaza momentul dificil pe care l-a avut in cursa.

Am avut o zi nu foarte buna din punct de vedere fizic. Am mers foarte bine pana la a treia tura de bicicleta. Acolo am cazut si am avut crampe. Am continuat toata cursa asa.”

Chiar si cu probleme, Viorel a incercat sa revina in ritmul norvegienilor. Rusii au negociat excelent cursa si au incheiat pe primele locuri. Pavel Andreev a fost castigator.  Palici a fost in Top 10  din 31 de concurenti la elite.

Palici analizeaza pentru AIMX diferenta dintre sportivii romani si rusii care au castigat 6 din 7 probe la Campionatele Mondiale  de Triatlon de Iarna din Romania.

„Strainii sunt mult mai bine pregatiti deoarece participa la probe de triatlon cu mult inainte de a o face romanii. Sunt participanti straini cu 42 de starturi si romani la primul start de triatlon. Acest lucru deja spune foarte mult. Ei stiu mai bine cum sa isi dozeze efortul, sunt mult mai buni pe bicicleta. Doar pe aceasta parte din proba au castigat un avans important fata de noi.Sportivii romani nu sunt asa tehnici pe bicicleta. In plus cei straini au o armata de oameni dupa ei.”

In spatele echipelor care au concurat la stafeta e o intreaga infrastuctura, un mecanism de promovare si perfectionare a sportivilor. Rusia a castigat in fata Cehiei, iar Slovacia a fost pe 3. Romania a terminat pe 4. Distante:alergare 4×1.5 km (1 tur); ciclism: 2.650 km (1 tur); Schi: 2 km (1 tur).

” Trebuie sa fim realisti ,strainii au echipament mult mai bun decat al nostru. Fiecare detaliu face diferenta dintre un loc pe podium si unul mai in spate.Fiecare secunda castigata este un plus adus parcursului pana la medalie!”

Pentru Viorel Palici va urma Campionatul European de  schi alpinism in Italia, concursul Piramenta. Acolo va merge ca detinator al titlului national de triatlon de iarna castigat in urma rezultatelor de la Mondiale. Reprezentantul clubului Steaua,  Palici a fost urmat de Cristian Mosoia si de Bogdan Damian.

Rezultatele complete aici

Autor: Ovidiu Petenghea