Laura Coman e sportiva numarul 1 a Romaniei la Tir! Start perfect in 2018!

0
1800
Laura Coman e sportiva numarul 1 a Romaniei la Tir! Start perfect in 2018!

Laura Coman e lider european si pe locul doi in lume la Tir, pusca aer comprimat 10m! Sportiva antrenata de Olimpiu Marin a inceput anul cu medalie castigata. Laura a castigat medalia de bronz la Cupa Hochbruck in Germania!

Laura Coman e legitimata  la CS Dinamo. Liderul european s-a calificat de pe locul 2 in finala probei din Germania (630,8 p). In  finala pentru medalii Laura  a incheiat pe locul 3, cu 229,5p.

„Cifra cu care am intrat in finala este foarte buna. Acest concurs este unul de pregatire dar ca nivel de competitie este foarte ridicat. Cu aceasta cifra prind orice finala fara probleme. Urmeaza Campionatul European de Aer Comprimat de la Gyor, in Ungaria,  luna viitoare. Sunt increzatoare si astept cu nerabdare concursul.”

Laura Coman e hotarata in acest an sa-si indeplineasca obiectivul principal: calificarea la Jocurile Olimpice.

Primele locuri cota se dau in toamna la Campionatul Mondial. Pana atunci Laura participa la Campionatul European si in etapele de Cupa Mondiala.

„Incepand cu 1 ianuarie mi s-au modificat probele. La glont mi s-a dublat numarul de focuri ( inainte trageam 3×20 focuri acum trag 3×40 focuri). La fel s-a intamplat si la aer comprimat (inainte aveam 40 focuri acum am 60 focuri). Probele feminine sunt la fel cu cele masculine. Trebuie sa fac fata schimbarii cu brio ca sa imi obtin calificarea.” 

Laura Coman e hotarata sa traga in continuare la cel mai inalt nivel.

Se antreneaza constant fiindca stie ca doar dupa ore si ore de trageri poate sa ramana in topul mondial.
„O sa raman la fel de concentrata si lucrurile nu pot decat sa fie bune si foarte bune.  Execut cat se poate de corect fiecare foc. Daca nu iti iese repeti pana iti iese. Niciodata nu renunti, ci doar o iei de la capat. In timp inveti secretul. Nu am niciun ritual de a intra in stare. Cand intru in sala las probleme afara. Mi se pare usor ceea ce fac si imi place. Incerc sa ma autodepasesc in permanenta si cred ca asta ma si motiveaza. Sunt curioasa pana unde pot ajunge.”
Dupa medalia de bronz castigata in Germania, Laura are programat Campionatul National la Arad.
„Campionatul European va urma dupa Campionatul National. Direct din Ungaria plec impreuna cu Alin Moldoveanu in Mexic la prima Cupa Mondiala din acest an. Tragem impreuna mixtul acolo plus probele individuale. Suntem singurii sportivi care merg acolo din tara.”
Autor: Ovidiu Peţenghea