sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăALERGARESe alearga pe timp de noapte in Masivul Parang. Editia a 7-a

Se alearga pe timp de noapte in Masivul Parang. Editia a 7-a

Concursul de alergare montana Parangul Night Challenge se va organiza si anul viitor. Se va desfasura in luna februarie. Este pentru a 7-a oara cand se alearga pe timp de noapte in Masivul Parang in cadrul competitiei. Initiatorul acestui concurs este sportivul de mare anduranta Avram Iancu. 

Premiu record pentru aleratorul montan care doboara recordul la Parangul Night Challenge

Competitia se organizeaza in mod traditional in penultimul week-end din luna februarie ( anul acesta in 15 februarie). Sunt doua masivul parang editia a 7-aprobe: schi de tura si alergare montana. Traseul are 4,5 kilometri lungime, cu 1000 de metri diferenta de nivel. Finishul se face la lumina frontalelor la altitudinea de 2074 de metri pe varful Parangul Mic. Avram Iancu a anuntat un premiu record pentru alergatorul care doboara recordul concursului: 2.500 lei. Recordul dateaza din 2016. Atunci Andrei Preda și Viorel Palici au oprit ronometru la 40 de minute și 57 de secunde. Zapada mare de pe traseu i-a impiedicat pe concurentii de la elite sa se mai apropie de acest timp.

  Valoarea totală a premiilor la cea de-a saptea editie Parangul Night Challenge este de 10.000 lei. iar taxa de participare de 70 de lei.

Inscrierile la concurs se deschid pe 10 ianuarie 2020

Viorel Palici a fost primul anul trecut cu 42 de minute si 15 secunde. A fost urmat de Andrei Preda la doar o secunda distanta, iar pe 3 a venit Florin Munteanu in 50 de minute si 21 de secunde. La feminin s-a impus Crina Bugzan: 1.01.30.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre cel mai batran alergator care a incheiat un maraton in Antarctica, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE