Paul Constantin Pepene câștigă întrecerile balcanice de la Cheile Grădiștei

112
Paul Constantin Pepene câștigă întrecerile balcanice de la Cheile Grădiștei

Paul Constantin Pepene câștigă întrecerile din România la 10 kilometri după ce a participat la schi fond în Germania, Serbia și Croația. La prima întrecere de la Cheile Grădiște i-a întrecut pe Petrică Hogiu și pe Raul Mihai Popa. A doua zi, Pepene s-a impus în Cupa Balcanică în 22.48.9. La întrecerea precedentă era cronometrat în 25.49.6 la 10 km C.

Paul Constantin Pepene câștigă întrecerile din Serbia și România la schi fond în acest an. Sportivul de 32 de ani a fost pe podium și în Croația în 2021.

Paul Constantin Pepene câștigă întrecerile balcanice de la Cheile Grădiștei

În ianuarie, Mihai Raul Popa a avut două clasări pe podium la Ravna Gora. După locul 3 la 10 km a terminat primul întrecerea SP 1.3 km, în fața lui Paul Pepene. Paul a câștigat cursa de 10 km la care podiumul a fost integral românesc. Au terminat 24 de schiori din 27 la start. A câștigat Paul Pepene în fața lui Petrică Hogiu. Al treilea s-a clasat Raul Mihai Popa! Au participat sportivi din Bulgaria, Argentina, Bosnia, Serbia și Muntenegru, Croația și bineînțeles România.

Din Croația, tricolorii au mers în Serbia, unde Pepene a câștigat 4 întreceri atât la Zlatibor cât și la Sjenica. În Germania a concurat la Oberstdorf și a venit în România ca să câștige întrecerile din Cupa Balcanică.

Mihai Raul Popa a câștigat după o întrecere cu Paul Pepene la schi fond în Croația

De remarcat evoluția lui Raul Mihai Popa. Sportivul de 23 de ani are un palmares bogat în schi fond atât pe plan intern, cât şi internaţional. Sportivul din Brașov a început să practice schi fond încă de la 10 ani. A fost legitimat la Palatul Copiilor din Braşov, unde a fost pregătit de profesorul coordonator Costel Terciu. Student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, sportivul braşovean a participat la Campionatul Mondial de juniori-tineret, în Statele Unite ale Americii.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!

Autor Ovidiu Pețenghea