Paul Georgescu e pregatit pentru traversarea din Hawaii: 42 de kilometri inot

669
Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

Paul Georgescu va inota cel putin 42 de kilometri in Pacificul de Nord. Fix distanta unui maraton. Este una dintre cele mai periculoase traversari din cadrul proiectului Ocean Seven. In special din cauza faunei marine: meduzele care te pot paraliza si rechinii. Vantul este o alta mare problema pentru ca ridica valuri. Iar prognoza nu se anunta favorabila.

Paul Georgescu a aflat cand va inota in Hawaii cei 42 de kilometri

Paul Georgescu HawaiiCel putin 42 de kilometri. Asta daca Paul Georgescu nu va fi deviat de curenti de la traseul ideal. Ieri a avut loc intalnirea cu echipa din Hawaii care ii va monitoriza inotul:o salupa si doi caiacisti. Startul maratonul acvatic se va da luni dupa amiaza in jurul orei 19 in Hawaii, miercuri dimineata la ora 8, in Romania. Paul va pleca de pe insula principala la ora 16. Trei ore va dura drumul pana pe insula Molokai. De acolo va incepe provocarea extrema. Paul Georgescu este insotit de sotia sa, de antrenorul Matei Giurcaneanu si de managerul Iulian Zamfir.

„Aici nu va fi problema de temperatura a apei. E undeva la 24 de grade: nici rece, nici calda. Distanta foarte mare, meduzele si rechinii sunt insa provocari carora trebuie sa le faci fata. Inotul va dura cel putin 12 ore. Mi-am luat masuri de siguranta impotriva meduzelor. Ma voi da cu o crema speciala care sa atenueze efectele contactului cu meduzele care te pot chiar omori. Pentru a ma proteja de rechini voi avea bratari si va fi montat si un dispozitiv special, sub caiac, pentru a-i tine la distanta. Sunt linistit insa si ma voi concentra doar la inot. Cand incep sa inot intru in transa„, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro .

4500 de dolari a platit Paul Georgescu pentru traverarea de pe Molokai doar pentru salupa si caiacisti.

VIDEO: Paul Georgescu a efectuat ultimul antrenament inaintea traversarii extreme pe plaja Waikiki , Honolulu

http://www.youtube.com/watch?v=7lRlez3amn4

Autor: Vlad Lucian Arhire