Sorina Hulpan obtine medalia de bronz la Campionatele Europene de Haltere!

0
1120
Sorina Hulpan obtine medalia de bronz la Campionatele Europene de Haltere!

Sorina Hulpan obtine medalia de bronz, la haltere, la stilul aruncat, in limitele categoriei 59 kilograme, cu 117 kilograme. Performanta Sorinei vine dupa tripla de aur a Ramonei Elena Andries la Campionatele Europene de Seniori de la Batumi.

Sorina Hulpan obtine medalia de bronz la aruncat cu 117 kilograme! La total si la smuls, sportiva noastra a obtinut un loc 4 si un loc 5, cu 212 kilograme si 95 kilograme.

Sorina Hulpan obtine medalia de bronz la Campionatele Europene de Haltere!Pentru Sorina prima participare internationala a fost la Europenele de cadeti din 2012 desfasurate la Bucuresti. Sorina a obtinut medalia de bronz la stilul smuls, cu 86 kilograme, in cadrul categoriei +69 kilograme.

Sorina Hulpan a castigat 3 medalii la Campionatele Mondiale rezervate cadetilor din 2013. La Taskent in Uzbekistan, Sorina  a cucerit trei medalii: argint la stilul aruncat (113 kilograme) si bronz la smuls (88 kilograme) si la  total  cu 201 kilograme.

Seria de trei medalii a continuat pentru Sorina la Europenele U-17 de la Klaipėda. In Lituania, Sorina a cucerit argint cu 88 kilograme la smuls, 111 kilograme la aruncat si 199 kilograme la total.

In 2014, la Europenele de Cadeti, Sorina Hulpan a obtinut doua medalii de aur si una de argint. Sorina a castigat medalia de aur la aruncat (118 kilograme) si la total  cu 209 kilograme. Medalia de argint a fost adjudecata  la smuls cu 91 kilograme.

La Jocurile Olimpice de Tineret din 2014, Sorina s-a clasat pe locul 5.

Sorina Hulpan obtine medalia de bronz la Campionatele Europene de Haltere!Seria medaliilor de aur s-a imbunatatit. La Europenele de juniori si tineret din 2015, Hulpan a cucerit doua medalii de aur si una de argint. Sorina a castigat aur la smuls  cu 100 kilograme, argint la aruncat cu 122 kilograme. La total a devenit campioana cu 222 kilograme.

In urma rezultatelor de la Campionatul Mondial de Haltere din 2015, Florina Sorina Hulpan s-a calificat in premiera la Jocurile Olimpice din 2016. Sorina a evoluta  la categoria +69 kilograme. La Rio, Sorina a reusit la stilul smuls a treia incercare la 100 kilograme, insa nu a mai evoluat la stilul aruncat din cauza unei accidentari la bratul stang.

Sursa foto Federatia Romana de Haltere