Obiectiv maret pentru Paul Georgescu: calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

181

Paul Georgescu si-a stabilit un nou obiectiv maret: calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ( se vor desfasura in vara anului viitor). Este cel mai important proiect al carierei. „Cred ca e visul oricarui sportiv sa ajunga la Jocurile Olimpice. Ce nu am reusit ca poloist imi doresc sa obtin ca inotator in ape deschise”, a declarat Paul Georgescu intr-o conferinta de presa sustinuta luni. Paul il va avea alaturi in drumul spre Japonia si pe cunoscutul medic Vasile Osean, doctor al lotului olimpic de canotaj al Romaniei, dar si omul care a traversat Oceanul Atlantic intr-o barca cu vasle intr-un echipaj de 4.

Paul Georgescu vrea la Tokyo: „Pacat ca merg spre 42 de ani. Sper ca proverbul „gaina batrana face zeama buna” sa se adevereasca si in cazul meu 🙂 „

Calificarea la Jocurile Olimpice este obiectivul major al lui Paul Georgescu pentru urmatoarele 8-9 luni. Sportivul antrenat de Matei Giurcaneanu a luat decizia finala dupa ce a reusit sa incheie ultramaratonul de 104 kilometri in Dunare, devenind astfel primul roman care sparge bariera celor 100 de kilometri.

Paul Georgescu impreuna cu medicul Vasile Osean inainte de startul ultramaratonului din Dunare. Cu spatele, Razvan Florea, singurul inotator roman medaliat olimpic

„Suta la suta cred ca Paul poate obtine aceasta calificare. Eu il vad capabil sa-si duca la indeplinire acest obiectiv. Este mult mai accesibil sa reusesti sa cobori de la o distanta de 100 de kilometri la una de 10, chiar daca la ultima este vorba despre un efort mult mai intens, decat sa urci de la 2,5, 7…”, a raspuns unei intrebari aimx.ro medicul Vasile Osean.

9 locuri mai sunt disponibile pentru Tokyo. Iar totul se „joaca” intr-un singur concurs de calificare. Va avea loc cel mai probabil in luna mai a anului viitor, tot in Japonia, la Fukuoka.

Paul Georgescu in tmpul ultramaratonului de 104 kilometri din Dunare

„Am sa incerc sa ma antrenez de 2,3 ori mai mult fata de cum m-am pregatit pana acum. Voi incepe cu competitii de nivel mediu pentru a vedea unde ma aflu. Dupa aceste concursuri Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern va hotara daca ma va trimite la acel concurs de calificare. Eu sunt foarte increzator si voi lupta sa ajung acolo si apoi mai departe la Jocurile Olimpice chiar daca voi concura impotriva unor sportivi mai tineri si cu 20 de ani. Sunt un tip ambitios si sunt constient ca in final totul va depinde mine. Cu aceasta echipa alaturi de mine pot sa merg oriunde si sa infrunt orice provocare”, a mai punctat Paul.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: www.aimx.ro