Paul Georgescu liber la „Triple Crown”, distinctie a inotatorilor in ape libere

0
1293

2018 aduce o noua mare provocare pentru inotatorul Paul Georgescu: Triple Crown. Este una dintre cele mai importante distinctii acordate temerarilor ce inoata in ape deschise. Pana in 2017 doar 145 de oameni din toata lumea si-au trecut in palmares Triple Crown. Printre ei si un roman stabilit in Australia: Dan Canta. 

Triple Crown: Se inoata printre rechini, pe timp de noapte si in curenti extrem de puternici

Paul Georgescu- Oceanman Benidorm3 maratoane acvatice trebuie duse pana la final pentru a fi detinatorul Triple Crown. Este vorba de traversarea Canalului Manecii, 34 de kilometri(din Anglia in Franta),Catalina Channel,32.5 kilometri (in Oceanul Pacific de pe insula Catalina pe coasta) si Manhattan Island Marathon Swim,48,5 kilometri (New York).

Paul Georgescu a traversat Canalul Manecii in vara lui 2016. De putin timp a primit confirmarile ca la vara va lua startul in celelalte doua maratoane acvatice. Pe 15 august va inota in Pacific, iar la doar 10 zile distanta va inconjura celebrul Manhattan. In total vor fi peste 80 de kilometri.

Paul Georgescu„In „Catalina Channel” se inoata noaptea. Startul se da cu o ora inaintea miezului noptii. In apa sunt rechini, foci, lei de mare, iar in august temperatura apei este de 19-20 de grade. Nu ma sperie insa nici intunericul, nici rechinii si nici curentii care probabuil vor fi destul de puternici. Sunt aceleasi reguli din Canalul Manecii. Inoti doar in slip, asistat de o barca pe care nu ai voie sa o atingi si eventual de un caiac daca platesti o taxa suplimentara”, a detaliat Paul Georgescu pentru aimx.ro.

La 10 zile distanta Paul Georgescu va incerca sa intre in posesia „COROANEI” chiar la New York. „Va fi destul de dificil pentru ca am doua curse foarte grele la un interval scurt de timp. Maratonul Manhattan se inoata sub forma de concurs. 15 inotatori pleaca in acelasi timp. Este frumos pentru ca ai si suportul oamenilor de pe margine. Este o atmosfera frumoasa” a mai declarat Paul

123 de inotatori din toata lumea s-au „batut” pe cele 60 de locuri. La criterii de departajare au contat: viteza de inot, cea mai lunga distanta sau alte maratoane acvatice incheiate.