Nicu Buceanu inainte de multiday-ul din SUA:”Va fi cel mai greu concurs din cariera”

973

Nicu Buceanu la vasrsta de 6 ani„Orice vis poate deveni realitate. Important este sa crezi in tine pana la capat.” Este deviza cu care Nicu Buceanu va aborda cel mai greu concurs din cariera sa: un ultramaraton de 6 zile. Nicu a vorbit intr-un interviu exclusiv aimx.ro despre lacrimi, provocari, suferinta, rugaciune si dorinta.

„Dupa 100 de ore de concurs apar halucinatiile”

aimx.ro: Cat de pregatit esti de aceasta cursa?

Antrenamentele din ultimele 8 saptamani au decurs normal. Din cauza serviciului am facut antrenamente doar seara, dupa ora 19, atat in Germania(Munster), cat si in Irlanda(Cork), pe o temperatura intre 6 si 12 grade. In Florida temperatura va fi una ridicata: 16-27 grade. Sper sa ma pot adapta cat mai repede

aimx.ro: 144 de ore, 6 zile….Nu e inspaimantator gandul?

A fost la Paris, in concursul de 104 ore. Experienta acumulata acolo sper sa ma ajute.

aimx.ro: Cand crezi ca vei simti primele semne de oboseala?

Cu siguranta oboseala va aparea dupa 48 de ore. La fel vor aparea si basicile in talpa si printre degete: exact cum se umfla o punga de floricele in cuptorul cu microunde. Laba piciorului se va umfla cat „Casa Poporului”. Un simplu gest de a te incalta cu un ciorap va fi un chin datorita muschilor inflamati. Dupa 100 de ore de efort deja intri in stari de halutinatii din cauza efortului cat si a lipsei somnului. Fiecare contact cu pamantul produce un „cutremur”de durere in tot corpul.

aimx.ro: Ce obiectiv ti-ai stabilit?

Dimensiunea succesului tau este masurata de puterea dorintei tale, de marimea visului tau si de cum gestionezi dezamagirile pe drumul catre succes. Fiecare ora, din cele 144, o voi exploata la maxim.

Nicu Buceanu: „Ma rog in timpul fiecarui concurs”

Nicu Buceanuaimx.ro: Este „EVERESTUL” curselor din cariera ta?

Da, cu siguranta cel mai greu concurs. Trebuie sa dai totul intr-o astfel de competitie.

aimx.ro: Te rogi in timpul curselor. Ai plans vreodata in timpul lor?

Da, ma rog zilnic. Ma rog si la un concurs de 10km si la unul de 6 zile.  Am si plans, recunosc. Ultimele 2 concursuri sunt dovada acestui lucru. S48 Timisoara si The Brutal. Indiferet ca suntem concurenti ori facem parte din echipa de suport sentimentul este acelasi. Emotile sunt foarte puternice cand pui suflet si te daruiesti total in fata celor dragi tie.

 

aimx.ro: Ce mesaj ai pentru cei care te vor sustine de acasa?

Le multumesc din suflet tuturor pentru mesajele scrise. Aceste mesaje au un rol important in momentele grele ale unei competiti. Prin intermadiul aimx.ro as vrea sa multumesc in mod special Lorianei Naita pentru sustinerea acordata, lui Vlad Tanase pentru fiecare sfat acordat in ultimi 2 ani de zile si Dianei Amza pentru legaturile create intre S24H-Timisoara si Icarus Florida UltraFest.

Credit Photo: arhiva personala, Andreea Anghelescu