Paul Georgescu a traversat Molokai Channel dupa un inot in conditii total nefavorabile

745
Record pentru Paul Georgescu. E primul roman care inoata 100 km in conditii aparte

Paul Georgescu a reusit traversarea inot a Molokai Channel, Oceanul Pacific. Este a treia stramtoare inotata de Paul in cadrul proiectului Oceans Seven. Oceans Seven consta in parcurgea inot a 7 maratoane acvatice. Este vorba de unele dintre cele mai periculoase stramtori de pe glob: din Japonia si Noua Zeelanda pana in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii 

Paul Georgescu a inotat Molokai Channel in noaptea de luni spre marti in SUA, Hawaii

Paul Georgescu Molokai ChannelProaspatul campion mondial in ape inghetate a reusit sa duca la bun sfarsit inca o provocare extrema. Este vorba de maratonul acvatic din Molokai Channel. Paul a avut de inotat una dintre cele mai lungi distante din cariera impresionanta de inotator in ape libere. Si pe timp de noapte. Aventura a pornit de Papohaku Beach, insula Molokai, luni, la ora 22.19 minute (ora SUA). A fost flancat de o salupa si doi caiacisti care au incercat sa-i indice cel mai scurt drum catre insula pe care se afla capitala Honolulu. Este a doua experienta a lui Paul Georgescu de inot pe timp de noapte, dupa Catalina Channel.

La scurt timp dupa ce „s-a crapat” de ziua, Paul Georgescu a putut vedea din nou pamantul. Valurile mari ridicate de un vant din ce in ce mai puternic si curentii din apropierea malului au facut ca inaintarea sa fie extrem de dificila. Asta si pe fondul oboselii dupa 12 ore de inot continuu. 

Paul a iesit invingator din lupta cu valurile, distanta si oboseala. A „urcat” pe mal in dreptul Maunalua Bay la capatul unui efort incredibil de 13 ore si 6 de minute, dupa ce a inotat peste 52 de kilometri. Datele sunt preliminare. Inotatorul i-a avut alaturi de el pe antrenorul Matei Giurcaneanu si pe managerul proiectului Oceans Seven, Iulian Zamfir.

Paul Georgescu in proiectul Ocean Seven: 

14 septembrie 2016, English Channel : 54 de kilometri, 13 ore si 36 de minute

15 august 2018, Catalina Channel: 35 de kilometri, 9 ore 47 de minute si 56 de secunde

9 aprilie 2019, Molokai Channel: 52 kilometri, 13 ore si 6 de minute ( rezultat preliminar)

Doar 15 oameni de pe tot globul au reusit pana in acest moment sa duca la bun sfarsit proiectul Oceans Seven. Printre ei si Ion Lazarenco Tiron, Republica Moldova. Vom reveni cu imagini si reactii. Nu uitati sa va abonati la canalul de youtube aimx.ro.

VIDEO: Paul Georgescu inotand in Molokai Channel

http://www.youtube.com/watch?v=gea8dJcxcSE

Autor: Vlad Lucian Arhire