sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTRecunoastere internationala pentru Paul Georgescu: nominalizat pentru "cel mai remarcabil maraton acvatic"

Recunoastere internationala pentru Paul Georgescu: nominalizat pentru „cel mai remarcabil maraton acvatic”

Dupa fapta si rasplata. Paul Georgescu continua sa fie apreciat de forurile internationale ce guverneaza inotul in ape libere. The Marathon Swimmers Federation (MSF) l-a nominalizat pe roman la categoria „cel mai remarcabil maraton individual din 2019”. Este vorba de traversarea Canalului Kaiwi, Hawaii, Statele Unite ale Americii.

Paul Georgescu inclus pe lista scurta a incredibilelor performante individuale in inotul in ape libere

17 maratoane acvatice au fost „tratate” de Marathon Swimmers Federation ca performante extraordinare. Printre acestea se numara si maratonul lui Paul Georgescu din luna aprilie 2019. Este vorba despre traversarea Canalului Kaiwi (Molokai). Fostul poloist a inotat cei 45 de kilometri in 13 ore si 6 minute. „Cumplit! Cel mai lung! Cel mai greu”, declara Paul imediat dupa incheierea maratonului, in exclusivitate pentru aimx.ro

Cele 13 ore de inot au fost cu adevarat extreme: vant de pana la 15 noduri, valuri, curenti puternici si distanta impresionanta. Pe ultimii kilometri un brat i-a cedat din cauza efortului urias. Doua luni a avut nevoie de recuperare.

Paul Georgescu, 9 aprilie 2019, dupa 30 de minute de chin reuseste sa urce malul stancos al canalului Kaiwi

„Am primit cu bucurie aceasta noua nominalizare. A fost poate cea mai grea traversare, la bataie cu „Canalul Manecii”. E o recunoastere care ma motiveaza in continuare sa duc la sfarsit proiectele mele in ape libere. Sper si ca pe viitor numele Romaniei sa mai ajunga in astfel de topuri”, a declarat Paul Georgescu pentru aimx.ro

3 ultramaratoane de peste 100 de kilometri impresioneaza in TOPUL nominalizarilor

Sud africanul Cameron Bellamy (foto) a inotat între două insule din Caraibe 151,7 kilometri. În vârstă de 37 de ani, inotatorul a terminat cursa în 56 de ore și 36 de minute. El a înotat din Barbados, din Golful St. Peter, până în insula Santa Lucia.

Cameron Bellamy , 15 septembrie 2019, realizeaza recordul mondial de distanta după ce a terminat cu succes cea mai lungă cursă de înot din istorie – 151,7 km

Sarah Thomas a reusit sa devina primul om din istorie care a traversat de 4 ori consecutiv Canalul Manecii. Au rezultat 132 de kilometri, in 54 de ore si 10 minute. Performanta venea la doar 11 luni de cand fusese diagnosticata cu cancer mamar.

Andy Truscott a inconjurat de doua ori insula Jersey, aflata in largul coastelor Normandiei. Este cea mai mare si cea mai sudica insula din Canalul Manecii. Andy a totalizat 102 kilometri in 22 de ore si 32 de minute.

5 dintre cele 17 nominalizari vor „prinde” finala in urma unei selectii a conducerii MSF. Catsigatorul va fi validat apoi de votul publicului.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE