Un TOP 50 de pus in rama pentru Robert Georgian Necula.

246

Robert Georgian Necula are 30 de ani. S-a nascut la Sinaia, locuieste la Bucuresti si alearga pentru clubul CSU Craiova. A cochetat de mic cu sportul: a facut atletism, bob, skeleton, fotbal, iar de 4 ani a „imbratisat” alergarea. Robert s-a specializat pe proba de maraton si este pregatit de Marius Ionescu, maratonist cu doua prezente la Jocurile Olimpice. In weekend-ul 6,7 iunie a reusit un rezultat important pentru cariera sa: Personal Best pe distanta de 10 kilometri si TOP 50 intr-un concurs cu multi „grei” din elita mondiala a maratonului.

Robert Georgian Necula a luat startul in proba de maraton stafeta, o provocare mondiala lansata de echipa NN Running Team

106431 de alergatori au spus DA propunerii celor de la NN Running Team. S-au format stafete de cate 4 concurenti, iar fiecare membru al unei stafete a avut de alergat 10,5 kilometri. Din stafeta lui Robert au mai facut parte sotia sa, Claudia, si doi prieteni. Cand s-a tras linie Robert Georgian Necula a aparut in TOP 50 al performantelor individuale pe 10,5 kilometri, mai precis pe locul 47.

„Am avut un ritm de 3 minute și 6 secunde /km manual, respectiv 3 minute și 7 secunde timp GPS. Surprinderea a fost la finalul celor 2 zile de challenge când am văzut ca am terminat în primii 50, peste mulți atleți de valoare. Sunt sigur ca totusi nu au „tras de ei” prea mult. Totuși am sa păstrez ca amintire un print-screen în care apar deasupra în clasament față de oameni precum Kenenisa Bekele”, a declarat pentru aimx.ro Robert.

Robert georgian Necula

Robert a reusit cea mai valoroasa performanta a sa pe distanta de 10 kilometri: 30.57. Traseul sau a fost in jurul Arenei Nationale din Bucuresti, unul dintre locurile clasice de antrenament pentru el. A fost sutinut de pe bicicleta de Andreea Balan, campioana mondiala la aquabike. „Cred ca este un timp rezonabil pentru un alergator de maraton care nu face pregatire specifica”, a mai punctat Robert.

Robert Georgian Necula: „Am invatat de la Marius sa alerg inteligent”

„Nu alerg sa fiu in fata cuiva in clasament, eu alerg sa-mi bat timpii mei. Nu ma lupt cu cineva anume”, isi spune de la inceput „filozofia” sa in atletism Robert. Iar de cand a incaput pe mana lui Marius Ionescu lucrurile au prins viteza:

„Marius m-a coborat de la 2 ore 38 de minute (Rotterdam 2017), la 2.25 (Sevillia, 2020), la semi, de la 1.12, la putin sub 1.08, iar pe 10 kilometri, de la 32.12 la 30.57. Am invatat de la Marius sa alerg inteigent si sa ma pregatesc inteligent. Constanta in pregatire, in antrenamente este cheia. Incerc sa fiu cerebral”.

Robert a reusit sa „fenteze” si pandemia de coronavirus. A luat startul in doua concursuri care i-au adus satisfactii importante in debutul de an: acel personal best pe distanta maratonului, 2.25.27, dar si un loc doi la semimaratonul Huelva, 1.07.53.” La Huelva podiumul a fost romanesc, cu Alex Corneschi pe locul 1, 1.07.09 si Marius Ionescu pe 3, 1.08.51.

Huelva Semimaraton

Alergatorul in varsta de 30 de ani isi doreste o prezenta la Maratonul de la Valencia de la sfarsitul anului, daca pandemia de coronavirus va permite acest lucru.

„De luni pana sambata merg la Arena Nationala pentru ca acolo imi pot controla antrenamentele prin anumite repere. Ma mai antrenez in parc, in IOR, iar duminica in padurea Snagov. Volumul pe saptamana a ajuns in aceasta perioada la 90-100 de km, dar in cantonamente am urcat si pana la 160 de kilometri”.

Robert a vorbit in exclusivitate pentru aimx.ro si de singura sa superstitie:

Robert Georgian Necula dupa P.B. pe 10 km

„Toate recordurile sunt făcute cu un maiou (foto) primit de la Marius Ionescu. Primul primit și folosit de el la NN. Conteaza enorm. Cred ca adevenit o superstitie. Este singura. Cand il port dau 120 la suta”.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre atleta care a ales sa concureze la bob, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo Coperta: Cristina Ionescu /Bucharest Half Marathon