sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTPaul Georgescu printre cei 12 nominalizati, pe plan mondial, la titlul de...

Paul Georgescu printre cei 12 nominalizati, pe plan mondial, la titlul de inotatorul anului in ape libere

Veste excelenta primita chiar pe 1 ianuarie de Paul Georgescu. Romanul a fost nominalizat la titlul de inotatorul anului in ape libere in 2019. Nominalizarea vine din partea Ascociatiei Mondiale de Inot in Ape Libere (World Open Water Swimming Asociation). Paul se afla pe o lista selecta pe care au fost trecuti 12 dintre sportivii cu realizari impresionante anul trecut. „Paul poate inota in ape foare reci sau in ape calde. Este un multi talentat triatlonist, inotator, antrenor, arbitru, jucator de polo si profesor. Este recunoscut pentru viteza cu care inoata atat in ape inghetate, cat si in cele calde” l-au descris oficialii Asociatiei.

WOWSA:”Paul Georgescu merita cu prisosinta nominalizarea la titlul de World Open Water Man of The Year”

Paul Georgescu inotatorul anuluiPrintre cei 12 nominalizati se afla adevarati monstri sacri ai inotului in ape libere. Nu putea lipsi bulgarul Petar Stoychev (de 4 ori prezent la Jocurile Olimpice), dar cu o cariera impresionanta si in inotul in ape libere. Este unul dintre cei mai valorosi maratonisti din istorie. Paul este primul roman din istorie care a inotat 1600 de metri in ape inghetate (3,02 grade) si a devenit primul roman care a traversat Molokai Channel (42 de kilometri, in 13 ore si 6 minute). In 2019 a obtinut si titlul de campion mondial in ape inghetate pe distanta de 500 de metri (Murmansk, Rusia). Reprezentantii Asociatiei il apreciaza si pentru faptul ca a condus cea mai rapida stafeta mixta (formata din elevii sai) care a traversat in acest an Canalul Manecii.

„Pentru ca si-a demonstrat calitatile intr-o varietate de evenimente in inotul in ape libere, pentru ca a inspirat si a antrenat si alti inotatori de diferite varste, pentru ca s-a transformat dintr-un jucator de polo, intr-un triatlonist si apoi intr-unul dintre cei mai rapizi inotatori din lume, Paul merita cu prisosinta nominalizarea la titlul de Man of the Year”, au scris cei de la World Open Water Swimming Asociation.

Lista integrala cu nominalizarile o poti consulta aici. Titlul ii va fi decernat celui care va strange cel mai mare numar de voturi din partea publicului. Votarea a incept astazi si se incheie pe 1 februarie. In acelasi link, de mai sus, poti sa iti exprimi si optiunea.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE