Paul Georgescu a inotat o mila in ape inghetate. Este primul roman din istorie

0
1313

  Paul Georgescu a inotat o mila in ape inghetate. Este primul roman din istorie care reuseste acest lucru. Inotul a fost omologat de Ger Kennedy, observator din partea International Ice Swimming Asociation. Fostul poloist a inotat doar in slip intr-o apa cu o temperatura de 3,2 grade Celsius. Campioana olimpica de la Atena, Camelia Potec si zeci de fani l-au incurajat pe sportivul de 40 de ani.

Paul Georgescu a inotat o mila si a fost sustinut de familie, fani si prieteni

Paul georgescu 1 milaPaul Georgescu a aparut sambata la ora 13.00 la marginea piscinei. Inainte de a intra in apa elevii sai i-au lasat autografe pe tot corpul intr-un gest devenit traditional. Supravegheat de un echipaj SMURD, Paul a inotat 1609 metri. Adica 64 de bazine intr-o apa de doar 3 grade. „Pe parcursul cursei incep sa-ti amorteasca degetele de la maini si de la picioare. Apoi bratele. Important e sa nu amortesti mai sus de gat, la cap. El trebuie sa ramana lucid pentru a-si misca bratele si picioarele si a continua inaintarea”, a spus campioana olimpica la inot Camelia Potec.

Si in aceasta cursa Paul a avut un moment de cumpana, o bariera pe care a luptat sa o depaseasca.„Am avut o dificultate pentru ca nu mai stiam numarul bazinelor. Nu am mai reusit sa tin numaratoarea lor. Noroc cu antrenorul meu, Matei Giurcaneanu, pe care, chiar daca am avut dopuri in urechi, l-am auzit cand mi-a spus ca mai am 200 de metri si atunci mi-a dat o energie pozitiva. Zic eu ca am terminat cu bine”, a spus pentru aimx.ro Paul.

Paul Georgescu: „Trebuie sa stai bine mental intr-o astfel de proba! Nu doare nimic. Dupa 200 de metri nu mai simti nimic”

Paul a inotat cei 1609 metri in 22 de minute si 43 de secunde. Isi propusese un timp de sub 23 de minute.„A inceput destul de repede prima suta. Apoi a avut un timp constant. Cam dupa 1000 de metri a avut o cadere. Si-a revenit apoi cu ajutorul publicului, dar mai ales datorita puterii sale mentale” , a declarat Matei Giurcaneanu antrenorul lui Paul.
Irlandezul Ger Kennedy a omologat apoi inotul lui Paul Georgescu:”Este oficial. Paul a inotat 64 de bazine. Este primul roman din istorie care inoata o mila in ape inghetate. Si cred ca al 253-lea din lume care a dus la final aceasta provocare.”

Proba a avut loc la piscina unui club din Bucuresti. Pentru ca recordul sa fie omologat temperatura apei nu trebuie sa depaseasca 5 grade.

Autor: Vlad Lucian Arhire