sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTPaul Georgescu se pregateste sa doboare un record mondial teribil in sezonul...

Paul Georgescu se pregateste sa doboare un record mondial teribil in sezonul „inghetat”

Paul Georgescu se pregateste de o noua provocare extrema. Si-a propus un obiectiv teribil de dificil. Vrea sa stabileasca un nou record mondial de distanta in inotul in ape inghetate. Cel mai valoros rezultat din toate timpurile ii apartine turcului HAMZA BAKIRCIOGLU. El a inotat incredibila distanta de 3,44 kilometri in februarie 2018 la o temperatura a apei de doar 4,1 grade.

Paul Georgescu vizeaza recordul mondial de distanta in ape inghetate. Trebuie sa inoate cel putin 3,45 de kilometri

Hamza Bakircioglu a inotat 3,44 de kilometri intr-o apa cu temperatura de 4,1 grade. Locatia aleasa a fost lacul Sonthorfersee din Germania. Hamza a stabilit actualul record mondial pe 7 februarie 2018 intr-un peisaj hibernal.

Paul se pregateste sa intre in istorie cu o noua performanta. Fostul poloist a declarat in exclusivitate pentru aimx.ro ca dupa aceasta provocare se va retrage din inotul in ape ingheate.

„In cazul in care nu se va introduce inotul in ape inghetate la Jocurile Olimpice de Iarna pentru mine acesta va fi ultimul inot. Imi anunt de pe acum retragerea din aceasta disciplina. Si imi doresc sa ies cu un rezultat extraordinar, cu un Guiness World Record. Ar fi o incununare a rezultatelor mele in acest sport. Vreau sa fie ceva special si imi doresc sa se auda din nou numele Romaniei peste hotare”.

Paul Georgescu in timpul inotului de la Cercul Polar de Sud

Paul Gerogescu este campion mondial la inot in ape inghetate pe distanta de 500 de metri. Este primul roman care a inotat o mila inghetata. S-a intamplat pe 2 februarie 2019 la Bucuresti. Atunci a parcurs cei 1600 de metri in 22 de minute si 43 de secunde.

Paul este si primul inotator din lume care a inotat o mila inghetata la Cercul Polar de Sud. A reusit atunci un timp de 22 de minute si 44 de secunde intr-o apa de 0,5 grade.

Nume mari din inotul in ape deschise si ape inghetate il vor sustine pe Paul la fata locului

Sunt doua variante luate in calcul ca locatie. Iar perioada in care ar putea avea loc inotul este decembrie 2020 – februarie 2021. Pentru ca sa fie omologat temperatura apei nu trebuie sa treaca de 5 grade. In semn de recunostinta pentru rezultatele obtinute in ice swimming nume importante din acest sport il vor sustine pe Paul.

„As vrea sa inot in Marea Neagra pe traseul Vama Veche – 2 MAI. Este un loc de suflet al meu. Am amintiri foarte frumoase de la diferite competitii, dar totul depinde de temperatura apei. Daca aceasta nu va scadea sub 5 grade voi inota intr-o piscina din centrul Bucurestiului. Vor fi langa mine bulgarul Peter Stoychev, un colos in inotul in ape deschise si ape inghetate ( participant la 4 editii ale Jocurilor Olimpice), irlandezul Ger Kennedy, primul om care a incheiat proiectul seven ice miles, singurul inotator roman medaliat la Jocurile Olimpice la natatie, Razvan Florea, dar si personalitati din asociatia care guverneaza inoturile din Canalul Manecii, eu fiind ambasadorul Romaniei pentru Canalul Manecii”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Paul Georgescu la startul primei „mile inghetate” din cariera. Bucuresti. 2 februarie 2019.

Paul se antreneaza pentru a rezista in apa aproximativ 50 de minute in conditii extreme. Atat estimeaza ca ii va trebui sa parcurga 3,5 kilometri. Cea mai lunga distanta inotata vreodata de sportivul in varsta de 41 de ani in ape ingheate este de 2,6 kilometri. Inotul a avut loc in timpul unui antrenament din lacul Snagov, iar apa avea o temperatura de 2,5 grade.

„O voi lua treptat cu antrenamentele. Cresc viteza in regim de rezistenta. Am si mai multa experienta si sper sa reusesc sa dobor acest record mondial. Nu exista un secret al reusitei. Nu poti sa pocnesti din degete si sa faci o magie si sa nu iti inghete spre exemplu extremitatile. Doar memoria motrica a miscarii te face sa inaintezi” a explicat Paul.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE