Paul Georgescu se intoarce din SUA cu distinctia Triple Crown

600

Paul Georgescu a cucerit distinctia Triple Crown. Este unul din cele mai importante premii din lume pentru inotatorii in ape libere. Este o recunoastere a efortului incredibil pe care acestia il depun in timpul maratoanelor acvatice in ape nu tocmai prietenoase. Pentru a fi declarat Triple Crowner, Paul a inotat Canalul Manecii, Catalina Channel (Oceanul Pacific) si Manhattan Island Marathon Swim. 

Paul Georgescu a cucerit Triple Crown dupa ce a incheiat ultramaratonul acvatic de 48,5 kilometri din jurul insulei Manhattan, New York

Paul Georgescu Triple CrownZi importanta pentru inotul in ape libere romanesc. Sambata seara, 25 august, Paul Georgescu a terminat cursa din New York, ultima din cadrul Triple Crown. A inotat in jurul insulei Manhattan 48,5 kilometri. A inceput la ora 14.30, ora Romaniei. A ajuns la linia de finish dupa 8 ore, 3 minute si 35 de secunde. Organizatorii l-au asteptat pe mal cu distinctia Triple Crown.

„Azi s-a incheiat primul capitol din activitatea mea de inotator in ape libere. Cucerirea uneia dintre cele mai importante distincții in acest sport:TRIPLE CROWN. Nu mai am putere acum sa scriu prea multe,dar cred ca aceasta fotografie face cat O MIE DE CUVINTE!”,a fost prima reactie a lui Paul pe pagina sa de socializare.

Paul Georgescu a fost insotit permanent de un caiac. A avut perioade de inot cu valuri si vant, dar ritmul sau a fost unul constant. Paul este al doilea roman din istorie care reuseste sa primeasca aceasta distinctie. Primul a fost, in 2016, Dan Canta, un tanar stabilit in Australia.

Drumul lui Paul Georgescu spre Triple Crown:

14 septembrie 2016, Canalul Manecii: 54 de kilometri, in 13 ore si 36 de minute.

15 august 2018, Catalina Channel: 34 de kilometri, in 9 ore, 47 de minute si 56 de secunde

25 august 2018, Manhattan Island Marathon Swim: 48 de kilometri, in 8 ore, 3 minute si 35 de secunde.

Autor: Vlad Lucian Arhire