Pentru medalii la Mondiale cu David Popovici, Constantin Popovici și Cătălin Preda

23
Pentru medalii la Mondiale cu David Popovici, Constantin Popovici și Cătălin PredaDavid Popovici, Constantin Popovici şi Cătălin Preda sunt nominalizaţii LEN Awards

Pentru medalii se întrec joi la Fukuoka David Popovici în finala de la 14 și 21 de minute și cei mai buni sportivi la sărituri de la mare înălțime Constantin Popovici și Cătălin Preda.

Pentru medalii se întrec la Mondialul din Japonia David Popovici în finala de la 14 și 21 de minute și Constantin Popovici și Cătălin Preda de dimineață la ora 6.00 pentru medalii la sărituri de la 27 de metri.

David Popovici este cel mai rapid înotător din istorie la 100 de metri liber, cu timpul 46.86. Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a fost pe locul patru în proba de 200 metri liber. Campion mondial și european en-titre, David a înotat pe culoarul trei în prima semifinală și a oprit cronometrul la 47.66. Maghiarul, Nandor Nemeth a câștigat semifinala în 47,62. David va înota în finală după ce a scos al 5-lea timp, în semifinală, după Matthew Richards (47,47), Kyle Chalmers (47,52), Zhanle Pan (47,61) și Nandor Nemeth (47,62).

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, campionul respectiv vicecampionul Europei, s-au clasat pe primele două locuri, în preliminariile concursului de sărituri în apă de la mare înălţime, din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka. Urmează întrecerile care vor stabili ierarhia finală.

David Popovici, Constantin Popovici şi Cătălin Preda au fost sportivii români nominalizaţi la premiile 2022 LEN Awards. David Popovici a câștigat la categoria “Cel mai bun înotător”,în fața sportivilor Thomas Ceccon (Italia), Leon Marchand (Franţa), Nicolo Martinenghi (Italia) şi Krostof Milak (Ungaria).