21 medalii de aur! Un nou reper al performantei pentru surorile Gadea

898
21 medalii de aur! Un nou reper al performantei pentru surorile Gadea

Campionatele Nationale au confirmat progresul pe care il au surorile Gadea. Claudia a realizat baremul de calificare pentru Jocurile Balcanice din luna mai. Claudia si-a facut primul cadou pentru ziua de nastere (9 mai 2001) si a castigat 10 medalii de aur, 5 de argint si 3 de bronz la Nationale.  Ioana, sora mai mica a reusit sa adune 11 medalii de aur, doua de argint si 4 de bronz

Dupa progresul realizat alaturi de Catalin Becheru, surorile Gadea sunt antrenate acum de Iulia Becheru.

„Proba mea favorita este 400 mixt, iar a Ioanei 200 fluture. Ne caracterizam ca fiind sportive muncitoare, ambitioase, foucsate pe ce avem de facut si dispuse sa facem sacrificiile necesare sportului de performanta.”

Inotul este un stil de viata pentru surorile Gadea.

 „Practicam  inot de cand aveam 5 ani si consideram ca exista mari satisfactii in momentul in care urcam pe podium. De asemenea, am calatorit mult, am facut parte mereu dintr-o echipa si am avut parte de experiente de care copiii care nu fac sport probabil ca nu s-au bucurat.”

„Am fost indrumate de parinti spre inot atunci cand acestia si-au dorit sa invatam sa inotam, dar daca ar fi sa alegem din nou, am alege tot acest drum.” -Claudia Gadea, CSA STEAUA

La Campionatele Nationale surorile Gadea au realizat baremurile de calificare pentru Jocurile Balcanice (5-6 mai).

Claudia si-a indeplinit obiectivul la 400 m mixt, Ioana la 200 m fluture si 200 m spate.

„Ne dorim cat mai multe medalii la aceasta competitie, iar eu imi propun sa realizez baremul pentru Campionatele Europene. Ioana l-a realizat deja la Campionatele Nationale de saptamana trecuta in proba de 200 m fluture. Ioana s-a clasat de asemenea pe locul 2 in clasamentul general, atat la tineret cat si la seniori.”

Maria Claudia Gadea si Gabriela Ioana Gadea au castigat si la stafeta 4×100 m liber, alaturi de Tia Maria Danila si de Jasminne Anne Marie Ivan, in 04 min. 02 sec. 54/100.

Caludia Gadea aducea Romaniei la 14 ani prima medalie de aur la FOTE 2015, la 400m mixt.

La Jocurile Olimpice pentru tineret de la Tbilisi, in 2015 Caludia Gadea a reusit sa castige pentru Romania dupa 12 ani de la reusita Ionelei Cozma,  la Paris, in proba 200m liber. In 2013 Romania  a bifat medaliile la FOTE, la inot,  prin Robert Glinta, bronz, la 100m spate.

Autor: Ovdiu Pețenghea