Mihai Sirbu alearga pentru Romania la semimaratonul de la Madrid.

775
Mihai Sirbu alearga pentru Romania la semimaratonul de la Madrid.

Mihai Sirbu alearga pentru Romania la intreceri din Spania.  Cu insemnele Romaniei Mihai promoveaza si Centenarul Marii Uniri.

„Am intalnit la curse nenumarati oameni. Nu doar alergatori, ci si voluntari. Ei participa ca sa fie un model pentru copiii lor. Pot participa si ca sa adune fonduri pentru o cauza socialala. Sunt oameni care vor  sa-si depaseasca limite pe care si le-au creat singuri. Sau impotriva limitelor care le-au fost fals bagate in cap de altii. E important  sa fie parte din ceva mai mare si mai important decat ei insisi.”

Mihai Sirbu e alergator de anduranta si face parte din Corpul Diplomatic si Consular al Romaniei in Spania.

„De fiecare data cand am avut ocazia, am transformat participarea la o cursa din strainatate intr-o ocazie de a purta, cu mandrie, insemne ale tarii noastre. Astfel, ca membru al Ambasadei Romaniei in Regatul Tarilor de Jos, am participat la semi-maratonul din Amsterdam cu steagul tarii noastre. Am avut si un tricou dedicat celor 130 de ani de relatii diplomatice intre  Romania si Regatul Tarilor de Jos.”

Mihai Sirbu a participat in calitate de membru al Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei la maratonul din Alcalá de Henares in 2016.

Mihai a purtat un tricou cu un mesaj dedicat celor 135 de ani de  relatii diplomatice intre Romania si Regatul Spaniei. De asemenea, de-a lungul a 4 ani, a participat la semimaratoane si curse cu obstacole din Olanda si Belgia. De fiecare data a purtat tricouri pe care scria “Romania”.
„Faptul ca mai multi romani  au venit, cu steaguri si pancarte, la maratonul din Spania din 2016, pentru a ma incuraja si a ma felicita dupa sfarsitul cursei m-a impresionat! M-a facut sa-mi dau seama ca prezenta unui roman printre participantii la cursa a contat pentru acei oameni. Ei au demonstrat ca sunt mandri de tara lor.”

Mihai Sirbu promoveaza o participare romaneasca  la cursa Madrid – Segovia din septembrie.

” Va fi o participare care sa marcheze cei 100 de ani care au trecut de la Marea Unire prin parcurgerea a 100 de kilometri. Este sansa care ii poate face pe si mai multi romani din Spania si de oriune altundeva sa fie mandri de tara noastra si de istoria ei.”

Mihai Sirbu promoveaza cursa de 100km. Madrid -Segovia intrecere in care romanii se pot aduna ca sa alerge pentru Romania.

Pe 1 Decembrie Romania aniverseaza 100 de ani ca stat unitar, suveran si independent.

” Nimic nu m-ar bucura mai tare decat sa pornesc in aceasta cursa alaturi de alti romani.”-Mihai Sirbu

Prima etapa a inscrierilor se incheie pe 21 aprilie, iar înregistrarea este conditionata de efectuarea unui test de ergometrie, in urma caruia medicul specialist care a realizat testul semneaza un certificat medical. Detalii aici!

Mihai Sirbu si colegii din Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei vor alerga la semimaratonul din Madrid, de pe 22 aprilie! Vor purta steaguri si tricouri cu insemnele Centenarului Marii Uniri.
„Oricine este interesat de detalii, pentru oricare din cele doua curse, este mai mult decat binevenit sa ma contacteze direct la adresa de email mihai.sirbu@mae.ro.”

Autor: Ovidiu Pețenghea