Performanţă de excepţie pentru Iulian Rotariu. A câştigat Ultra Asia Race 2020

222

Încă un rezultat de excepţie pentru Iulian Rotariu. Pompierul din Botoşani a câştigat ultramaratonul Ultra Asia Race din Vietnam. Este al treilea titlu de acest gen pentru român, care l-a depăşit cu peste o oră şi 11 minute pe al doilea clasat, belgianul Danny Switzynck.

Iulian Rotariu, printre cei zece care au încheiat Ultra Asia Race 2020

Iulian Rotariu a fost cel mai rapid în ultramaratonul Ultra Asia Race, din Vietnam. Pompierul din Botoşani şi-a dominat adversarii pe parcursul celor trei etape ale concursului, desfăşurat în perioada 9 – 12 martie.

Rotariu l-a depăşit cu o oră, 11 minute şi 48 de secunde pe belgianul Danny Switzynck şi cu două ore, 42 de minute şi 52 de secunde pe francezul Remi Deloche.

Clasament Ultra Asia Race 2020

Concursul a avut la start 18 concurenti. Doar 10 dintre ei au şi încheiat competiţia.

„Audacia et devotio! Intr-o clipă se trăiește viata! Să mulțumim Bunului Dumnezeu pentru atâtea clipe minunate! Împreună învingem!”, a fost mesajul lui Iulian Rotariu de după finalul concursului.

Iulian Rotariu este singurul român care a participat la ultramaratonul organizat de Canal Aventure. Concurenții ar fi trebuit să parcurgă 160 de km în patru etape.

Pandemia de coronavirus a anulat însă etapa a treia, astfel că sportivii au avut de alergat câte 106 km. Participanții și-au purtat echipamentul şi hrana într-un rucsac.

Rotariu a alergat şi de această dată în scop caritabil – a încercat să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Pe aimx.ro poti citi si despre situatia concursurilor din Franta prin ochii alergatorului roman Benea Marinachi, aici!!!

Credit foto: Facebook Canal-Aventure / The Official Page