Performanță la tir sportiv! Francesco Țigănescu e campion european

1

Performanță la tir sportiv! Francesco Țigănescu s-a calificat în finala probei de trap juniori (după un concurs excepțional) 116/125 talere…și un baraj tensionat la Campionatele Europene de Tir Sportiv, care se desfășoară la Osijek-Croația. Finala l-a găsit pe Francesco setat pe câștigarea medaliei!

Performanță la tir sportiv! Francesco Țigănescu e campion european

Performanță la tir sportiv! Francesco Țigănescu e campion european la juniori. L-a întrecut pe spaniolul Adrian Diaz Lopez în Croația!

Podiumul a fost completat de italianul Emanuelle Iezzi. Pe patru s-a clasat britanicul Betts, iar pe cinci a fost finlandezul Hoppu. Francezul Haenel a avut al șaselea rezultat.

În iulie, Francesco a fost pe locul 4 în finala Campionatului Mondial de Juniori – trap. Medalia de aur a fost a italianului DAMBROSI Matteo, urmat de spaniolul GARCIA Andres, Medalia de bronz a fost a italianului IEZZI Emanuele.

În iunie, Francesco Țigănescu obținea medalia de bronz la Suhl, în Germania. Legitimat la CS Olimpia Bucuresti, Francesco este antrenat de Titu Vlădoianu.

Francesco Țigănescu obține medalia de bronz la Cupa Mondială de Tir Sportiv
Sursa Clubul Sportiv Olimpia București, Facebook

Francesco Țigănescu obținea medalia de bronz după ce s-a calificat în finala concursului de Cupă Mondială cu un total de 117t/125.

Anul trecut, Francesco Țigănescu legitimat la CS Olimpia București și antrenat de Titi Vlădoianu l-a urmat pe spaniolul Andres Garcia, cel care câștigase aurul și în 2021 și pe turcul Suleyman Guvercin.

Francesco Țigănescu a fost medaliat la Europene după ce a evoluat și la concursul Grand Prix de tir din Bulgaria, unde a câștigat cu 119 talere doborâte, dintr-un total de 125.

Francesco Alessandro Țigănescu este specialist la talere-trap. De la titlul de campion național din 2019 și-a îmbunătățit recordul național la Tir-Talere- Trap. Francesco adună medalii, cupe și titluri la nivel național și internațional.

În echipa lui Francesco este și mental coach-ul Violeta Țigănescu.

Pe AIMX  citiți și articole din natație! Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea