Ultramaratonul Pirin Ultra (Bulgaria)este in desfasurare. 2 romani sunt in TOP 10

506

 Pirin Ultra este cel mai dur ultramaraton montan organizat in Bulgaria. Propune doua trasee: 160 de kilometri (cu 11 mii de metri diferenta de nivel) si 66 de kilometri (cu 4400 de metri diferenta de nivel). Concursul se afla la a treia editie. Celebra statiune Bansko este cartierul general al alergatorilor. Acolo este atat startul, cat si finish-ul. 6 romani participa la „monstrul” de 160 de kilometri. Alti 4 sunt inscrisi la 66 de kilometri.

Cursa de 160 de kilometri din cadrul Pirin Ultra a inceput vineri la ora 00.00. 

Pirin Ultra    Ultramaratonistul Adrian Toma a facut o descriere a cursei de 160 de kilometri. „Asa diferenta de nivel (11.000 metri) nu gasesti la multe curse. Potecile sunt mai putin amenajate, in comparatie cu UTMB. Sunt multe portiuni tehnice, zone lungi in care ai de trecut peste lespezi de piatra aruncate la intimplare. Altitudinea maxima este de peste 2600 metri, care in aceasta perioada inseamna cu mare probabilitate zapada si gheata. Una peste alta, o cursa extrem de dificila”.

  La ora 16.00, Adelin Udeanu era cel mai bine clasat roman. Se afla pe locul 7 si se apropia de punctul de control numarul 6. Ceea ce inseamna 95 de kilometri parcursi. De aici si pana la finish va mai avea de urcat de 3 ori la peste 2500 de metri. Aproape imediat in spatele sau se afla Laurentiu Vezentan. E pe locul 9. Laurentiu a participat si in 2017 la Pirin Ultra. A terminat atunci pe 5 in 26 de ore, 40 de minute si 50 de secunde. Traseul a fost mai scurt cu 10 kilometri. Clujeanul a mai luat un contact cu traseul inainte de start. „Am fost pe primii 6 kilometri si nici urma de marcaj. Ca de obicei, as spune. E o cursa care in parte e si de aventura si in care daca ti se intampla ceva timpul de interventie ma gandesc ca e de cateva ore, ceea ce la munte inseamna in general prea tarziu. Asa ca nu-i de riscat nimic” a punctat Laurentiu.

Boja Bogdan se afla pe locul 14. In 2017 nu a reusit sa ajunga la finish

Bogdan Boja si Adina Atipei alearga umar la umar. Mircea Anton Corban a trecut de CP 5, 71 de kilometri. Se apropie si Georgiana Popa. Georgiana se intoarce la Pirin Ultra dupa ce in 2017 a incheiat competitia in 42 de ore, 2 minute si 44 de secunde pe locul 4.

Cursa de 66 de kilometri are programat startul sambata la ora 8 dimineata. 4 romani sunt printre alergatori: Radu Milea, Stefan Dan, Razvan Doica si Ion Iordanoaia.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pirin Ultra