Popovici sare la Europene! Vesti din Ucraina de la competitia de sarituri in apa

0
910
Popovici sare la Europene! Vesti din Ucraina de la competitia de sarituri in apa

Popovici sare la Europene in capitala Ucrainei. Romania este reprezentată la competitia de la Kiev de trei sportivi: Angelica Muscalu, Antonia Pavel si Constantin Popovici. Alaturi le sunt antrenorii Adrian Cherciu si Florin Avasiloae.

Popovici sare la Europene! Antonia Mihaela Muscalu si Nicoleta Angelica Pavel nu s-au calificat in finala concursului individual feminin de la platforma 10 metri. Nicoleta Angelica Pavel a ocupat locul 16 iar Antonia Mihaela Muscalu locul 17. Cele doua sportive continua evolutia la proba de sincron – platforma de 10 metri.

Constantin Popovici a revenit in circuitul international dupa o accidentare dura. Constantin avea in plan concursul din Italia de la Polignano. Dupa ce a castigat la Dublin si a avut un inceput senzational de sezon in Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving.  Constantin s-a impus in Irlanda dupa ce a executat singura saritura care a primit nota 10 din partea juriului. Constantin a urcat si pe treapta a treia a podiumului la Cupa Mondiala din China.

Constantin Popovici a povestit pentru AIMX cum s-a accidentat si a ajuns cu 4 oase fracturate!

Saritorul Constantin Popovici s-a accidentat! 4 oase fracturate! Ce s-a intamplat„Dupa o saritura la antrenament m-a dus salupa spre mal. Organizatorii au pus un ponton plutitor. M-am suit pe ponton si la 5 metri de mal valurile erau atat de mari incat am cazut in apa si am lovit o piatra mare. Mi-am rupt 4 oase la piciorul stang! Deocamdata nu stiu exact cat  voi fi accidentat. Sper ca voi sta cat mai putin posibil. Vreau sa prind Campionatele Mondiale! Luni ajung acasa si voi merge la Centrul de Medicina Sportiva unde voi vorbi cu doctori specialisti.”-Constantin Popovici

Anul trecut Constantin Popovici a castigat medalia de argint la Cupa Mondiala de sarituri de la mare inaltime de la Abu Dhabi. Popovici a reusit sa cucereasca prima medalie mondiala la nivel de seniori pentru un saritor in apa din Romania. Medalia de aur a fost castigata la concursul din Emiratele Arabe Unite de Gary Hunt din Marea Britanie cu 431.55. Punctajul lui Popovici a fost 424.65.

Popovici sare la Europene! Vesti din Ucraina de la competitia de sarituri in apaConstantin Popovici, legitimat la CSA Steaua Bucuresti colaboreaza cu Florin Avasiloae si vrea sa participe la Jocurile Olimpice din 2020 la probele clasice, in bazin. La Jocurile Olimpice din 2024 Popovici va incerca sa concureze si sa sara si de la mare inaltime.

Sariturile de la mare inaltime se fac de pe o platforma in aer liber. Platforma este amplasată la 28 de metri deasupra apei. Intrarea in apa nu se face niciodata cu capul inainte, deoarece pericolul de accidentari este foarte mare.

Autor: Ovidiu Pețenghea