Popovici se pregateste de RedBull Cliff Diving la Polignano, pe 22 si 23 septembrie

552
Popovici se pregateste de RedBull Cliff Diving la Polignano, pe 22 si 23 septembrie

Popovici se pregateste pentru intrecerea finala din Italia. In clasamentul general  Constantin este pe 14 cu 80 de puncte, iar Catalin Preda pe 11 cu 130 de puncte. In clasamentul general pe primul loc este Hunt care a strans 810 puncte. Britanicul e urmat de Steven LoBue din SUA (790 puncte) si de mexicanul Paredes cu 660 de puncte. La precedentul concurs Constantin Popovici  a terminat in Bosnia pe 11. Intrecerea a fost castigata de britanicul Gary Hunt (415,30 puncte in Bosnia). Pe 2 a fost cehul Michal Navratil (394,10 puncte), iar pe 3, la primul concurs Catalin Preda!

„Despre finala pot sa zic ca ma astept la un concurs foarte puternic. Cum era de asteptat fiecare etapa de la prima pana la ultima au fost din ce in ce mai puternice, sarituri noi cu grade de dificultate din ce in ce mai mari. Sportul acesta evolueaza de la an la an si fiecare vrea sa ridice stacheta cu fiecare ocazie.”

Popovici se pregateste pentru intrecerea finala din sezon.

„La fiecare etapa au fost noi saritori si toti foarte buni. Ma pregatesc intens pentru finala sperand sa fac un concurs bun pentru mine si sa inaintez in clasament. Va urma Cupa Mondiala din Abu Dhabi in noiembrie. Va fi un pic mai dificil pentru ca sezonul de antrenamente se va incheia si va trebui sa gasesc o alternativa pana la Cupa Mondiala.”

Pentru Constantin Popovici este primul an in care concureaza in evenimentele mondiale.

”Am decis sa incep cu sarituri nu cu foarte mare coeficient de dificultate si executate foarte bine. Anul viitor sunt programate noi sarituri pentru a ma putea mentine in fruntea clasamentului.”

Constantin Popovici a inceput sa practice sarituri in apa la varsta de 8 ani si este primul roman care participa la un concurs de high diving.

„Tot ce am facut ca sa ajung la acest concurs a fost pe forte proprii, antrenamente gandite si calculate in totalitate de mine. Fara antrenor, fara nici un fel de suport din partea nimanui.”

Photographer Credit:
Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool
.

Autor: Ovidiu Pețenghea