EXCLUSIV: Alexandru Corneschi alearga la Berlin Marathon 2018

623

Alexandru Corneschi alearga la Berlin Marathon 2018 la sfarsitul acestei saptamani. Concursul face parte din cele mai mari 6 maratoane de pe planeta. Anul acesta 44389 persoane vor fi la start. „Este primul meu maraton din cariera antrenat”, a declarat Alexandru Corneschi pentru aimx.ro cu doar cateva ore inainte de a decola spre Germania. 

Alexandru Corneshi, inainte de Berlin Marathon 2018: „Este un prim test. Incerc sa fac o cursa buna”

Alexandru Corneschi Berlin MarathonObiectivul final al acestui ciclu olimpic pentru Alexandru Corneschi este o calificare la Jocurile Olimpice. Baremul pentru RIO 2016, la maraton, a fost de doua ore si 19 minute.  Alex a mai alergat in cariera 3 maratoane. Nici unul insa cu pregatire specifica. Cel mai bun timp al sau pe aceasta distanta este de 2 ore si 33 de minute. „Asta ar fi primul maraton antrenat. A fost insa o pregatire destul de scurta. Daca as putea pocni din degete si mi s-ar indeplini o dorinta as mai adauga inca doua luni de volum. Adica 1600 de kilometri „la bord”. Maratonul de la Berlin este un prim test. Nu pot sa spun ca am o tinta clara, un obiectiv precis. Incerc sa fac o cursa buna si sa vad de unde plec” , a precizat alergatorul de 27 de ani pentru aimx.ro

Alexandru Corneschi reprezinta CSM Craiova si este antrenat de Marius Ionescu. „Imi doresc sa mentin un ritm bun. Voi vedea cat se va intampla acest lucru: 30,35,40 de kilometri. Nu vreau sa ajung la finalul maratonului in genunchi.”

„Nu am emotii. Ma duc pana la Berlin sa fac o alergare lunga :).cand ajung acolo si vad kitul voi intra cu siguranta intr-o stare de concurs. Eu am emotii constructive, productive. Niciodata nu intru in panica” – Alexandru Corneschi 

 Berlin Marathon a ajuns la a 45-a editie  

Prima editie a Berlin Marathon s-a tinut in 1974. 244 de concurenti au fost la start atunci. 10 au fost femei. Maratonul de la Berlin este unul dintre cele mai rapide competitii de profil din lume. 10 recorduri mondiale au fost stabilite aici: 7 la barbati si 3 la femei. Dennis Kimetto a stabilit in 2014 in capitala Germaniei actualul record mondial: 2.02.57.

 Eliud Kiphoge pare sa se distanteze ca mare favorit al acestei editii. Kiphoge este campion olimpic la RIO, iar cel mai bun rezultat al sau a fost realizat la Londra in 2016: 2.03.05, la doar 8 secunde de recordul mondial. 

Autor: Vlad Lucian Arhire