joi, februarie 22, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXPovestea MARATHON 7500 prin ochii castigatorilor: "PredaTor" si tipul "inteligent si puternic"

Povestea MARATHON 7500 prin ochii castigatorilor: „PredaTor” si tipul „inteligent si puternic”

Robert Hajnal: „Ne-am ratacit din vina mea dupa doar 10 kilometri”

aimx.ro: Ce inseamna Marathon 7500 pentru tine, ca dificultate, importanta ?
Andrei Preda: Ma gandeam de mult la 7500. Stiam ca va veni momentul cand il voi alerga, dar dupa experienta de la Ciucas X3 din 2014 (105 km cu 4900 m D+), unde am suferit mult, am stiut ca va mai trece ceva timp pana voi fi pregatit pentru un ultra.
Robert Hajnal: Ca dificultate M7500 e regele neincoronat al ultramaratoanelor. Îți pune la încercare pregătirea, orientarea și spiritul de echipa.
Traseul este foarte dificil iar dacă neglijezi vreun aspect din pregătirea concursului (antrenament, echipament, nutritie) vei avea de suferit fără doar și poate.
Ca importanta e unul dintre concursurile de care sunt atașat sufletește. Visam încă de acum 4-5 ani la un finish foarte rapid, înainte de apus. E frumos când după un timp și multe găleți de transpirație se îndeplinește un obiectiv atât de îndrăzneț.

aimx.ro Cine a avut ideea de a concura impreuna si cat timp ati „negociat” ?Andrei Preda:  Propunerea de a participa la 7500 a venit de la Robert. Prima data nu am fost convins ca vreau sa fac asta , dar in cele din urma am decis sa merg. Robert Hajnal: Nu știu dacă Andrei își dorea sa participe la 7500 înainte sa îi propun asta, dar l-a încântat propunerea mea. Mi-a dat răspunsul în maxim o săptămână.

aimx.ro : De ce cu Andrei/Robert ?
Andrei Preda: Stiam ca o sa facem echipa buna. Am facut asta si in 2015. Atunci am traversat Meridionalii impreuna cu el timp de 9 zile. 

Robert Hajnal: Îl cunoșteam, știam ca poate si ca este într-o forma foarte buna. Nu e încăpățânat și e foarte ambițios. Are toate calitățile unui coechipier competitiv.

aimx.ro :Stiati de la inceput ca veti spulbera recordul?
Andrei Preda: Desigur, cand am luat decizia de a participa stiam ca vom reusi sa facem record.

Robert Hajnal: Asta ne-am propus. Ne puteau împiedică mulți factori, dar a fost o zi în care s-au legat aspectele pozitive.
aimx.ro: Un moment haios din cursa, dar unul dificil ?
Andrei Preda: A fost destul de frustrant ca la doar o ora de la start sa ne ratacim si sa pierdem tot avansul , ba chiar sa fim depasiti de cateva echipe. Stiam insa ca mai e cale lunga si ca avem timp sa recuperam. A fost in acelasi timp haios sa le vedem fetele celorlalti vazandu-ne ca venim din spate. 🙂

Robert Hajnal: Haios ? Nu-mi vine în minte nimic. Am fost concentrați și fixați pe obiectiv. Au fost totuși câteva replici amuzante și situații. Rămân pentru mine și Andrei 😀. Dificil? După primul check-point, pe la km 10 ne-am rătăcit circa 15 minute. Am fost puțin afectat pentru ca a fost greșeală mea. Pe porțiunea respectiva eu eram navigatorul. După 2 kilometri  am găsit o poteca alternativa care a reintrat în traseu. Am fi fost cu cel puțin 20 de minute sub record încă de la km 20. Așa, de acolo a început cursa noastră și nu ne-am lăsat.

Andrei: ” Am senzatia ca eu am fost privit ca veriga slaba”

aimx.ro: Cu ce te-a motivat Andrei/Robert in timpul concursului?

Andrei Preda: Am senzatia ca eu am fost privit ca fiind veriga slaba, Robert fiind unul dintre cei mai buni alergatori montani din tara si poate cel mai bun ultramaratonist. Asta m-a motivat cel mai tare in cursa.

Robert Hajnal: Cu un ritm bun și constant, cu un gel și niște apa,pe Valea Gaura, când nu am mai vrut sa îmi umplu bidonul.

aimx.ro: Urmatoarea competitie impreuna este…
Andrei Preda: As face oricand echipa cu Robert. Nu am comunicat prea mult in timpul concursului si nici nu am mers la antrenamente impreuna pentru 7500. Am reusit sa formam insa o echipa cat se poate de inchegata.

Robert Hajnal: Ar mai exista o singura competiție unde am putea face echipa: Ultra Trail Făgăraș, dar peste 2 ani.

aimx.ro: Daca l-ai carateriza intr-un cuvant pe Andrei/Robert ai spune ca este:

Andrei Preda: Nu il pot descrie pe Robert intr-un singur cuvant, dar cred ca e un tip inteligent, puternic si calculat
Robert Hajnal : PredaTor. PredaTor sensibil.

 

Clasamente, Marathon 7500, editia 2017:

http://http://time-it.ro/2017/Marathon750

Credit Photo: fisheye.ro, Dada Iliescu, Florin Glinta
DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE