Radu Milea a mers ca un ceas elvetian la Eiger Ultra Trail

686

    La doua minute de TOP 10

Radu Milea a facut o cursa excelenta in Elvetia, la Eiger Ultra Trail. Ultramaratonistul s-a instalat inca din start in plutonul fruntas. A alergat constant cei 101 kilometri. Marea majoritate a cursei s-a aflat pe pozitiile 12 si 11. Finalul l-a gasit la doar 2 minute de TOP 10, dar cu nume importante in spatele lui ca Sherpa Sange, locul 12 si Timothey Olson, pozitia a 15-a. Radu Milea a incheiat cursa in 12 ore 39 de minute si 17 secunde.

” Sunt multumit! Este cel mai bun rezultat din cariera. Pot spune ca mi-a iesit aceasta cursa. Am avut 3 obiective ai am reusit sa le indeplinesc pe toate: sa vin sub 13 ore, top 15 si sa-l „bat” pe Timothey Olson, o legenda a alergarii”, a declarat imediat dupa concurs Radu pentru aimx.ro.

Radu a povestit si cum a decurs cursa: „Am inceput tare. Am fost chiar pe locul doi in primii kilometri. De pe la kilometrul 30 nu am mai vazut pe nimeni in fata mea. Pana la final am crezut ca sunt pe 12. Nu stiam ca Samir, cel care a terminat pe 10 este la doar doua minute in fata mea. La un moment dat mi s-a oprit ceasul asa ca la fiecare check point intrebam timpul. Singura mea grija era sa ma incadrez in cele 13 ore. Intre kilometrii 55 si 65 am avut un moment de moleseala poate si din cauza faptului ca a fost foarte cald. Atunci l-am vazut pe Olson ca vine sa ma depaseasca si m-am reactivat”.

Radu Milea despre:

antrenamentele la Piatra Arsa: Cu siguranta au contat. Piatra Arsa iti ofera conditii ideale de pregatire. Cu siguranta ma voi intoarce in luna august pentru a ma pregati de CCC.

locul obtinut: Cel mai bun rezultat din cariera. Se vede experienta. Asa cum spunea si Lucian Al Marii a contat enorm atat la mine , cat si la Robert Hajnal sau Andrei Preda faptul ca am inceput sa concuram la competitiile din afara tarii. Doar asa poti progresa. Si aici la Eiger nu puteai sa-ti permiti momente de moleseala pentru ca imediat cadeai locuri multe in clasament.”

traseu: Destul de greu, atat cu zone tehnice, stanci, dar si zone alergabile

organizare: Elvetiana!!!

peisaj: Absolut fabulos! Peisajul este incredibil. Face toti banii !!!.

Al doilea roman in clasament a fost Alex Cosmin Petrut.  Alex a trecut linia de finish al 35-lea cu timpul de 14 ore 36 de minute si 4 secunde.

   Lazar Sangeorzan locul 1 la categorie

 

 

La 62 de ani Lazar Sangeorzan a reusit o performanta excelenta. A terminat pe locul 1 la categorie si 54 la general, din 800, proba de 51 de kilometri. Lazar Sangeorzan a incheiat cursa dupa 7 ore, 25 de minute si 8 secunde. Cea mai bine clasata romanca in proba feminina de 51 de kilometri a fost Rodica Miron. Sportiva din Iasi a scos un timp de 9 ore 27 de minute si 43 de secunde si s-a clasat pe locul 70 la general, 21 categorie.

Credit Photo: MPC, Eiger Ultra Trail Facebook