PREMIERA MONDIALA: SARITURA PRINTRE CROCODILI DE LA 30 DE METRI

658

  sarituri 6  Saritorii in apa Oralando Duque si Jonathan Paredes au acceptat provocarea de a sari de pe stancile Cascadei Victoria. Cascada este una dintre cele mai înalte din lume si este  situată la granița dintre  Zimbabwe și Zambia. Pe langa inaltimea considerabila ( 30 de metri) Orlando si Jonathan au avut de infruntat o fauna total neprietenoasa: crocodili de trei metri si pesti tigru.

Duque și Paredes au urcat până la 30 de metri, într-un loc numit Mosi-oa-Tunya (Fumul care te fulgeră) și au sărit în apa învolburată a fluviului Zambezi care formeaza in dreptul orasului Livingstone cea mai mare cadere de apa din Africa (110 metri ). Cei doi sunt obisnuiti cu sarituri între 26,5 si 28 de metri înaltime in competiția mondială Red Bull Cliff Diving. Cu 13 titluri și două recorduri Guinness, columbianul Duque mai are la activ o săritură faimoasă, chiar de pe Statuia Libertății și încă una, de la 28 de metri, în jungla amazoniană. Mexicanul Paredes a reușit să câștige una dintre etapele Red Bull Cliff Diving, în 2015 și de curând a devenit vice-campion mondial la Campionatul Mondial de Sărituri în Apă. Săritura de la 30 de metri de la Cascada Victoria a fost o premieră pentru Paredes, in timp ce Duque nu mai efectuase o săritură de la această înălțime de peste zece ani.                    Sarituri 3

Cei doi saritori au fost asistati de doi scafandri si un paramedic. Aterizarea în apă nu a fost nesigură doar din cauza inaltimii, ci si pentru ca fluviul Zambezi creează mulți curenți și spumă la suprafață, iar crocodilii si pestii tigru fac parte din fauna.