Premiera pentru Romania la Snowboard! Prima finala romaneasca a fost la Mavrovo

0
1638
Premiera pentru Romania la Snowboard! Prima finala romaneasca a fost la Mavrovo

Premiera pentru Romania la Snowboard! Prima finala romaneasca a fost la Mavrovo. Toma Mortila si Adrian Teodorescu s-au intrecut pentru victorie in Macedonia. Dana Popescu a castigat la Paralel GS FIS Snowboard Race in Mavrovo. A fost concurs  de calificare in Cupa Mondială de snowboard pentru sezonul 2020!

Premiera pentru Romania la Snowboard! Prima finala intre doi romani la Snowboard intr-o competitie internationala de snowboard i-a avut protagonisti pe  Toma Mortila si pe Adrian Teodorescu.

La PGS Toma Mortila a castigat in fata lui Teodorescu. Pe locul trei a fost  Alexander Kakarski din Macedonia.  La GS Toma a fost pe locul 2, iar Adrian Teodorescu ( CSO Sinaia) a fost pe locul 3.

Seria intrecerilor continua in aceasta luna pentru reprezentantii Romaniei la Snowboard la intrecerile internationale. Pe 13 si 14 martie sunt Campionatele Nationale ale Bulgariei. In program sunt si intrecerile din Serbia la Kopaonik la sfarsitul lunii si participarea in Cupa Europei din Slovenia.

In Bulgaria este deja o traditie ca reprezentantii Romaniei sa concureze. Cel mai bun rezultat este locul 3 la Bansko pentru Toma.

„E un concurs mult mai dificil avand in vedere ca printre concurenti e si  Radoslav Iankov,  fost numar 1 mondial in urma cu 2 sezoane. E o cursa cu participarea a 12, 13 natiuni la start”– Toma Mortila

Prima medalie pentru Toma Mortila a fost la primul concurs oficial al Federatiei Romane de Schi si Biatlon pe 27.12.1998 Cupa FRSB. In prezent  Toma Mortila este legitimat la Clubul Sportiv Orasenesc Sinaia. El are sprijinul Clubului Sportiv de Schi si Snowboard Azuga. Strategia de dezvoltare e realizata alaturi de Snow Academy Sinaia.

Este  un an special pentru Toma Andrei Mortila Zaharescu. Sportivul implineste 30 de ani de snowboard si 19 ani de competitii internationale! Reprezentantii Romaniei sunt veteranii acestui sport cu peste 100 de staruri! Adrian Teodorescu are 45 de ani, Toma Andrei Mortila Zaharescu are 42!

Autor: Ovidiu Pețenghea