Alina Rotaru a obtinut cel mai bun rezultat al delegatiei Romaniei la Glasgow

0
802
Alina Rotaru a obtinut cel mai bun rezultat al delegatiei Romaniei la Glasgow

Alina Rotaru a obtinut cel mai bun rezultat al Romaniei la Campionatul European de  Atletism in Sala. Sportiva antrenata de Mihai Corucle  a fost pe locul cinci in finala de la saritura in lungime. Cea mai buna saritura pentru Alina a masurat 6,64 metri. In aceeasi finala, Florentina Iusco a sarit 6,49 metri si a incheiat pe locul opt.

Alina Rotaru a obtinut cel mai bun rezultat pentru Romania la Glasgow intr-un concurs castigat de Ivana Spanovic .

„Cei 6,64 metri reușiți la săritura în lungime mi-au adus locul cinci la Campionatul European de Atletism în sală de la Glasgow. Mulțumesc tuturor pentru încurajări! De asemenea, mulțumiri antrenorului meu, Miki Corucle, care mi-e întotdeauna alături!”– Declaratia Alinei Rotaru pe pagina de Facebook.

Proba a fost castigata de Ivana Spanovic, cu o saritura de 6,99 metri, cea mai buna performanta mondiala a sezonului. Pe locul secund a incheiat cu un cel mai bun rezultat personal Nastassia Ivanova Mironchyk atleta din Belarus (6.93 metri). In fata Alinei a incheiat si Maryna Bekh Romanchuk din Ucraina (6.84 metri).

In alte finale ale competitiei din Scotia, Claudia Bobocea a incheiat cursa de 1.500 metri pe locul al saptelea, iar Daniela Stanciu a ocupat locul 11 la saritura in inaltime.

Claudia a alergat finala cu timpul de 4:13.40 si  a incheiat prezenta  pentru Romania la Europenele de atletism in sala de la Glasgow,  la editia a 35-a a intrecerilor continentale. Britanica Laura Muir a castigat in 4:05.92 in fata reprezentantei Poloniei, Sofia Ennaoui. A treia a fost irlandeza Ciara Mageean.

Daniela Stanciu a sarit 1.87 metri. Castigatoarea titlului european in sala a fost Maryia Lasitskene cu 2.01 metri cea mai buna performanta continentala din sezon. Pe doi a fost Yuliya Lechenko din Ucraina. Medalia de bronz a fost castigata de Airine Palsyte din Lituania.

Romania a fost reprezentata de 12 sportivi la competitia de la Glasgow. Urmatoarea editie va fi in 2021 si va avea loc in Polonia, intre 5 si 7 martie.

Autor: Ovidiu Pețenghea