Premiera pentru ROMANIA! Oprea si Logigan ne reprezinta la celebra cursa MTB, Absa Cape Epic

662

Pentru prima data in istorie Romania va avea reprezentanti la startul uneia din cele mai dure curse de MTB de pe pamant, Absa Cape Epic. Este cea mai echilibrata editie din toate timpurile cu foarte multe staruri prezente. Tudor Oprea si Lucian Logigan, de la Scott Geiger Team, vor fi printre cei 1200 de sportivi ce vor concura pentru 8 zile in peisajul salbatic al Africii de Sud. Maine (duminica,19 martie) este programat prologul de 27 de kilometri cu Oprea si Logigan la start la ora 11.39

CEA MAI DISPUTATA EDITIE DIN TOATE TIMPURILE

Toată floarea MTB-ului a venit la ABSA CAPE EPIC 2017 în frunte cu Nino Schurter, campionul olimpic al probei. absa-cadelSi australianul Cadel Evans, 40 de ani, câștigător al Turului Franței în 2011 impreuna cu americanul George Hincapie, locotenentul lui Lance Amstrong, de 17 ori finisher în Turul Franței vor alerga pentru BMC ABSA RACING TEAM. ” Pare că va fi o aventură fantastică!” , a spus George care a completat că vinovat pentru participarea sa este Cadel Evans.

De 5 ori castigator al competitiei elvetianul Sauser a declarat ca de departe este cea mai echilibrata editie. 10 echipe pot castiga competitia masculina in acest an este de parere si Karl Platt ,campionul en-titre. Cehul Kristian Hynek, castigator in 2014, crede ca in acest an competitia va fi mai disputata ca niciodata.

691 de km, 15400 de metri diferenta de nivel

 8 zile durează aventura extremă din Africa de Sud: 7 etape plus un prolog care dă ordinea de start. În 2017 riderii au de pedalat 691 de km, cu o diferență de nivel de 15400 de metri. Etapa a șasea pare a fi cea mai dură: 103 km cu o diferență de nivel de 2750 de metri.

30 de mii de oameni au aplicat în tentativa de a lua startul în aventura vieții. Cele 100 de locuri la liber au fost epuizate în doar  9 secunde.

  ” Sa inceapa marea aventura pentru noi!”

Iata ultimele declaratii ale lui Tudor si Lucian facute pe pagina de facebook a echipei:

Tudor Oprea: ” Am parcurs astazi etapa de prolog sa ne acomodam. E un traseu care nu are aproape deloc umbra pe el. Deja ne-a prins soarele. A batut si vantul foarte tare. Speram sa nu bata asa tare maine. Coborarile sunt dificile cu acest vant mai ales daca bate dintr-o parte si trebuie sa tinem cont de directie. In principal traseul este foarte, foarte uscat, foarte tare, arata ca asfaltul. Organizatorii ne-au spus ca este o criza foarte mare de apa. E o experienta deosebita sa fim aici si pe viitor speram sa vina cat mai multi romani”

Lucian Logigan: „Erau zone in care abia puteai sa inaintezi asa de tare batea vantul. Traseul era plin de pietre. Erau zone in care m-am speriat de cate pietre erau, iar bicicleta aluneca foarte tare. Am crezut ca se exagereaza cu cat de dificil e traseul, dar nu este asa.”