Tibi Useriu: „Ma simt mai zdrobit ca niciodata.”

635

Tibi Useriu se afla inca in Canada si se reface dupa traumele suferite in timpul Arctic Ultra 6633 castigat pentru a doua oara consecutiv. La 44 de ore de cand a trecut linia de sosire bistriteanul a tinut sa transmita cateva ganduri celor care l-au sustinut si urmarit cu sufletul la gura pe parcursul celor 7 zile si 7 nopti de aventura extrema.

Iata mesajul integral al lui Tibi Useriu postat pe pagina de Facebook:

„Dragii mei, vă rog nu vă așteptați la prea multe de la un om care acum se simte mai zdrobit ca niciodată. Dacă stau atent, nemișcat și fac inventarul durerilor, lista e lungă. Aici la 6633 Ultra, nu mușchii fac diferența, ci altceva, mai greu de apucat. În cartea mea am descris în detaliu ce înseamnă toată această aventură extremă și de ce este fascinantă.

Ca să înțelegeți tabloul de anul acesta, foarte bine descris pe zile de către Adrian Toma (mulțumesc!), vă rog să adăugați condiții mai neprietenoase, dureri mai atroce, plus cam toate limitele admise depășite.

Mulți se întreabă oare ce mi-a trebuit să mă mai întorc. Nu am făcut-o pentru o glorie pasageră. Eu știu foarte bine ce m-a adus aici. Am avut de rezolvat niște chestii personale pe care, poate, o să vi le povestesc cândva.

Acum ar trebui să mulțumesc frumos. La toți. La fiecare în parte. La cei care au făcut posibilă prezența mea aici. Lista ar fi prea lungă. Ar trebui să mulțumesc pentru absolut fiecare mesaj de susținere, pentru fiecare rugăciune și gând bun. E imposibil. Am impresia că toate cuvintele mi-au înghețat undeva pe Ice Road, odată cu respirația, cu lacrimile, cu mintea, cu tot trupul.

Doar un lucru trebuie să știți. Printr-un miracol, inexplicabil ca toate miracolele, gândurile voastre au ajuns la mine. Întregi, vii, calde și adevărate. Ele sunt cele care m-au împins un pas înainte atunci când aveam impresia că nu mi-au mai rămas pași de făcut, nici măcar 27.

Vă mulțumesc din inimă. Ne vedem în patrie!”