800 de participanti vin la prima editie Predeal Forest Run. Doi ani au fost studiate variante de traseu

373

S-Karp Predeal Forest Run atrage de la prima editie. Organizatorii au oprit inscrierile dupa ce 800 de concurenti au ales una dintre cele 3 curse. „Zona este foarte ofertanta din punct de vedere al traseelor. Le studiem de doi ani de zile” spune organizatorul competitiei Theodor Manolache. Startul este pe 29 iunie, iar valoarea totala a premiilor este de 10.200 de lei. Cititi un articol aimx.ro pentru S-Karp Predeal Forest Run.

800 de participanti vor alerga pe traseele de 13,24 si 42 de kilometri. Andreea Piscu si Peter Herman, doi tineri valorosi alergatori montani, se vor afla la start

aimx.ro: De ce ai ales Predealul ca locatie a unui nou concurs de alergare montana ?

Thodor Manolache: Zona este foarte ofertanta din punct de vedere al traseelor. Predeal este o locatie foarte cunoscuta ca statiune pe Valea Prahovei. Este mai putin stiuta insa din punct de vedere al traseelor montane care se pot face aici in zona. Asa ca, prin Predeal Forest Run speram sa imbinam cele doua avantaje: lumea sa vina sa alerge si sa petreaca apoi timp de calitate in statiune.

aimx.ro: Cat se lucreaza la realizarea traseelor? De ce tii cont? Exista o distanta standard pentru marcaje?

Theodor Manolache: Inca de acum 2 ani am inceput sa studiem zona. Am facut aproape toate traseele turistice si apoi am ales ce ne-a placut, ce este alergabil, ce s-a potrivit ca distanta. Am luat in calcul sa avem un start usor, de incalzire si defluire a participantilor. Urcarile grele vor fi  in prima parte si coborare pe final. Traseele de acum vin dupa multe ture si dupa multe incercari. Masurarea o facem cu ceasurile de alergare in prima faza. Apoi ruta se descarca, se verifica, se mai ajusteaza, inclusiv dupa discutiile cu echipa de la Salvamont Predeal si, in ultima faza, am trimis-o la iTRA pentru analiza si pentru a primi certificarea cu punctajul aferent, distanta si diferenta de nivel.

Aflati in continuare detalii despre cele 3 trasee, organizarea de antrenamente si valoarea premiilor , AICI!