Prima zi a Campionatelor Balcanice de la Izmir. Medaliile românilor

0
40
Prima zi a Campionatelor Balcanice de la Izmir. Medaliile românilor
Sursa Facebook FRA
Prima zi a Campionatelor Balcanice de la Izmir. Medaliile românilor

Prima zi a Campionatelor Balcanice a fost un succes pentru Andrei Rareş Toader. Aruncătorul este la a treia sa victorie într-o săptămână, după ce duminică a câştigat la Chania (Creta), cu 20,19 metri, iar miercuri la Kladno (Cehia), cu 21,01 metri.Succes pentru atletul antrenat de Nicoleta Grasu la aruncarea greutății. Rezultatul îl apropie și mai mult pe Rareș de Jocurile Olimpice de la Paris.

Medalii de bronz au obţinut Alexandra Ştefania Uţă la 400 metri garduri, Florentina Costina Iuşco la triplusalt, Sorin Alexandru Voinea la 400 metri, Nicolae Marian Coman la 1.500 metri şi ştafetă masculină 4×100 metri (Robert Sebastian Bîrsă, Cristian Nicuşor Roiban, Alin Ionuţ Anton, Marian Andrei).

Pe locul patru s-au clasat Alexandra Maria Hudea la 3.000 de metri şi Mihaela Maria Blaga la 3.000 metri obstacole.

Cristian Nicuşor Roiban a ocupat locul al cincilea la 100 de metri, iar Robert Sebastian Bîrsă a încheiat pe 14.

Elena Mirela Lavric s-a clasat pe cinci la 800 de metri, iar Cristina Daniela Bălan a fosta a 11-a.

Dragoş Ionuţ Nicorici s-a clasat pe 10 la aruncarea ciocanului, Ioana Rebecca Andrei a fost a 12-a la 400 de metri, iar Andrei Vlad Enche a ocupat locul 13 la săritura în lungime.

Este cea de-a 77-a ediţie a Campionatelor Balcanice de seniori. România este reprezentată de 30 de sportivi, dintre care 11 la feminin şi 19 la masculin. Obiectivul Federaţiei Române de Atletism este de opt medalii.

Sursa: Federația Română de Atletism/Facebook

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!