Primele titluri la scrimă din 2022! Confruntări pe planșă în capitală

42
Primele titluri la scrimă din 2022! Confruntări pe planșă în capitală
Sursă informații și foto Federatia Romana de Scrima

Primele titluri la scrimă din 2022! Emilia Corbu și Andreea Dincă sunt protagoniste. Titlul național al floretistelor junioare a fost câștigat de Emilia Corbu! Andreea Dincă (CSA Steaua) a cucerit titlul național al cadetelor.

Primele titluri la scrimă din 2022! Vlad Roșu (CSA Steaua) este campionul juniorilor la floretă! Vlad l-a întrecut în finală pe Răzvan Nojea (CS Satu Mare), cu 15-10. Medaliile de bronz au fost obținute de Sebastian Drăghici (CS Olimpia București) și de Gabriel Pavel (CSTA București).

Primele titluri la scrimă din 2022! Confruntări pe planșă în capitală

Emilia Corbu, sportiva de la CSTA București își păstrează titlul câștigat și la ediția 2021 a Naționalelor individuale. Emilia Corbu a adunat nouă victorii din zece posibile în grupe, iar pe tabloul principal nu a avut rivală! S-a impus la diferențe clare în optimi și în sferturi. În semifinală Emilia a învins-o pe Teodora Șofran cu 15-5. A doua finalistă a fost  Karina Vasile, învingătoare cu 15-10 în meciul cu Maria Teodorescu. Ultimul act, dintre Emilia Corbu și Karina Vasile a fost câștigat de Emilia, cu 15-6, adăugându-și în palmares un nou trofeu la juniori după cele două cucerite anul trecut la Campionatul Național și la Cupa României!

Medaliile de bronz au fost obținute de Maria Teodorescu (CSTA București) și de Teodora Șofran (CSA Steaua).

Andreea Dincă (CSA Steaua) a cucerit titlul național al cadetelor la floretă, după o finală câștigată cu 15-13 în fața Mariei Teodorescu (CSTA București). Medaliile de bronz au fost obținute de Paula Radu (CSA Steaua) și de Ingrid Miti Bikfalvi (CSU Poli Timișoara).

Alexandru Macovei (CS Petrolul Ploiești) a câștigat titlul național la floretă cadeți, după ce l-a învins pe Nicolas Pop (CS Satu Mare), cu 15-12. Medaliile de bronz ale concursului au fost cucerite de Sebastian Drăghici (CS Olimpia București) și de Matei Serghie (CS Satu Mare).

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea