Cosmin Bucerzan vrea sa alerge 10 km in fiecare zi din 2022

100

Cosmin Bucerzan are un proiect indraznet pentru 2022. Si-a propus sa alerge cate 10 kilometri in fiecare zi. Cosmin este un alergator amator in varsta de 39 de ani. S-a apucat de alergat in 2011 pentru a scapa de surplusul de kilograme. „Am renunțat definitiv la fumat după primele alergări! Am slăbit aproape 30 kg ,într-un an, cu dietă și mișcare” a declarat bucuresteanul pentru aimx.ro.

Cosmin Bucerzan si-a propus „sa stranga” 3650 de kilometri in 2022: cate 10 pe zi

Cosmin este unul dintre oamenii care se ocupa de coordonarea antrenamentelor Time Trial Running din Bucuresti, alaturi de ultramaratonistul Florin Simion, membru fondator al programului ce sarbatoreste cu o editie speciala, pe 22 ianuarie, 9 ani de la infiintare( detalii gasiti aici).

„Am ales acest proiect, 10 km de alergare in fiecare zi din 2022, dupa cateva luni de gandire. Este dorinta mea de a motiva oamenii sa se apuce de sport si pentru a avea incredere ca se pot rezerva cateva minute / ore pe zi pentru a face sport, indiferent de alti factori existenti sau imprevizibili. In plus, după ce a plecat mama lângă Cel De Sus, la mijlocul lui februarie 2021, aș dori să promovez, în mod special, cauza importanței conștientizării unor controale medicale de rutină pentru a preveni și trata din timp anumite boli grave (ex. cancerul)” a punctat Cosmin pentru aimx.ro.

Cosmin Bucerzan impreuna cu alti membri TTR

Alergatorul isi doreste sa scoata din case cati mai multi oameni pentru a face miscare. Ia in calcul chiar un turneu prin tara cu dublu scop: promovarea proiectului, dar si vizitarea celor mai frumoase locuri ale Romaniei.

„In fiecare zi voi alerga in functie de program, alaturi de doritori, sau singur. Minunat ar fi sa am cat mai multi amatori care sa mi se alature. Mi-ar da o putere psihica si o doza de energie in plus si mai ales – voi avea pe cine sa nominalizez cand voi adresa multumirile :). Traseul nu trebuie sa fie 100% definit! Punctul de plecare va fi in locul X si finish-ul in locul Y, iar in cazul unui traseu in bucla, cand ceasul arata 10 km ma voi opri!” a mai transmis Cosmin.

Cosmin este legitimat de doi ani de zile la Clubul Sportiv Miscarea CFR Bucuresti

Bucuresteanul este o „explozie” de optimism, de motivatie si cu adevarat o fire tonica.

„Cea mai mare teama o am in legatura cu impartirea programului pe parcursul celor 365 de zile ale lui 2022. Pe locul 2 ca temeri ar fi riscul de accidentare sau lipsa de energie intr-una din zile (aceste doua aspecte sunt provocari uriase pentru mine)”. Un alt aspect important pe care doresc sa-l promovez este legat de întărirea sistemului imunitar prin mișcare, indiferent de condițiile meteo!”

Distanta preferata de alergare este maratonul (42,195 km), dar de-a lungul anilor a alergat si probe mai scurte, incepand cu 1500m, 3000m, 5000m, 10 000m, semimaraton si ultramaratoane (asfalt si montane). Din 2015 a inceput si alergarile montane!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre lotul istoric deplasat de Romania la Campionatul Mondial de Inot in Ape Inghetate, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire