Radu Daraban castiga Cupa Romaniei la floreta. La 36 de ani e invincibil!

111
Radu Daraban castiga Cupa Romaniei la floreta. La 36 de ani e invincibil!

Radu Daraban castiga Cupa Romaniei dupa o finala in fata lui Mihai Tanase. Campionul de la CSU Cluj a trecut cu 15-9 de sportivul de la CSU Poli Timisoara, legitimat si la Scoala de Scrima Chisinau. Invincibilul Radu Daraban a castigat primul concurs la care a participat in acest an. A fost al 10-lea triumf la nationale.

Radu Daraban castiga Cupa Romaniei! Face eventul la 36 de ani! Serie exceptionala de trofee adjudecate pe plan intern in scrima.

Radu a trecut de Mihai Predescu jr de la CSU Cluj, scor 15-7. A urmat victoria repurtata in fata lui Andrei Ciobanica (15-9). Al treilea succes a venit dupa dueul cu Benjamin Bodo (15-5). In drumul spre finala Mihai Tanase a castigat in fata lui Teofil Moisuc (CSU Poli Timisoara, scor 15-9). Mihai l-a invins pe Iulian Teaca (prin retragerea adversarului). A urmat duelul cu Alexandru Sirb (15-9). In ultimul act Mihai a fost invins de Radu Daraban, care a cucerit Cupa Romaniei la floreta dupa 15-9. Lupta pentru bronz a fost castigata de Benjamin Bodo, dupa o victorie cu 15-5 in meciul cu Alexandru Sirb.

Pe urmatoarele locuri au fost: 5. Iulian Teaca (CSU Poli Timisoara), 6. Silviu Rosu (CSA Steaua), 7. Andrei Ciobanica (CSTA Bucuresti), 8. Eugeniu Vadaniuc (CSU Poli Timisoara/Scoala de Scrima Chisinau).

In acest an Radu Daraban a cucerit titlul de campion national dupa o finala cu Benjamin Bodo. Podiumul a fost completat de Alexandru Pirva si de Alpar Bartok. Intre primii opt floretisti s-au mai clasat: Victor Gheorghe (CSU Poli Timisoara) – locul 5, Alexandru Sirb (CSA Steaua) – locul 6, Eugeniu Vadaniuc (CSU Poli Timisoara) – locul 7 si Valentin Nita (CSU Poli Timisoara) – locul 8.

Radu Daraban castiga Cupa Romaniei la floreta. La 36 de ani e invincibil!”Am zis ca ma opresc in momentul cand nu mai ies campion. Sa vedem cat mai pot ca imi e greu si mie sa ma antrenez. Nici pentru concursul acesta nu am fost antrenat 100%. Pana la ora 16.00 lucrez in cadrul Ministerului Apararii, apoi antrenez copii, iar dupa, pana la ora 21.00 ma antrenez. Nu ma plang dar incerc sa mai rezist un pic, un an , doi. Limita depinde de fiecare, sa te tina oasele”.Radu Daraban

Model pentru copii Radu mai are un ajutor la antrenamente, pe profesorul Habala Peter Pal.

Pe AIMX puteti citi AICI despre momentele dificile ale gimnastului roman care viseaza la Jocurile Olimpice!

Sursa Federatia Romana de Scrima

Autor: Ovidiu Pețenghea